'Samsung Galaxy S24 Ultra heeft enorm zoombereik en kan eindelijk snelladen'

'Samsung Galaxy S24 Ultra heeft enorm zoombereik en kan eindelijk snelladen'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S24 Ultra zal volgens verschillende berichten tot 150x kunnen zoomen. Daarnaast zal de smartphone - waarvan zijn voorganger overigens het levenslicht nog niet gezien heeft - met 65W kunnen worden opgeladen. Wat weten we?

Samsung Galaxy S24 Ultra

De Galaxy S23 Ultra is nog niet aangekondigd of er verschijnen al verschillende berichten over zijn opvolger. Zo kwamen we gisteren met het nieuws dat de S24-serie wellicht geen Plus-model meer bevat. De S24-serie zal volgens de geruchten uit twee smartphones bestaan: De Galaxy S24 en de Galaxy S24 Ultra. Nu komt hier een gerucht bij. Onder andere een gebruiker op Twitter beweert namelijk dat alle toestellen uit de S24-serie met 65W kunnen worden opgeladen. Dit zal betekenen dat Samsung voor het eerst overstapt op 'echt' snelladen. Tot nu toe is 45W de maximum snelheid waarmee je een Samsung-smartphone kunt opladen. Daarnaast meldt hij dat de S24 Ultra tot 150x kan zoomen. Het zal hierbij gaan om digitale, of zoals Samsung het noemt, SpaceZoom. Dit werd geïntroduceerd bij de Galaxy S20 Ultra en ook geïntegreerd op de S21 en S22 Ultra. Door middel van de telelens - welke 10x optisch kan zoomen - en software kun je met deze toestellen tot 100x zoomen. Doordat dit echter digitale zoom is, is de kwaliteit niet geweldig. Al zie je wel dat Samsung het door softwareverbeteringen elk jaar wel weet te verbeteren. Vooral de stabilisatie wordt ieder jaar beter.

Op 1 februari aanstaande wordt eerst de S23-serie aangekondigd

Op 1 februari aanstaande wordt eerst de S23-serie aangekondigd

Variabel zoomen

Er gaat ook een gerucht dat de Galaxy S24 Ultra over een variabele telelens zal gaan beschikken. Dit meldt Sammobile. LG heeft op de CES van dit jaar namelijk een nieuwe cameramodule geïntroduceerd die optisch én variabel kan zoomen. Dit betekent dat de lens geen vaste brandpuntafstand heeft, maar kan verschuiven. Meer over deze techniek en het verschil met een 'gewone' telelens op een smartphone lees je in onderstaand artikel.

Gerelateerde artikelen

Zout op de weg

Neem het nieuws van de Twitteraar alsjeblieft wel met een korreltje zout. We zitten meer dan een jaar voor lanceringsdatum en daarnaast beschikt de geruchtenverspreider, los van het feit dat hij het wel eens bij het juiste eind heeft gehad, ook niet over genoeg volgers om hem als 'bekende geruchtenverspreider' te noteren zoals OnLeaks of Ice Universe bijvoorbeeld. Het is wel interessant om in de gaten te houden of de bekende geruchtenverspreiders dit nieuws later gaan overnemen. We houden het voor je in de gaten.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk