'Samsung Galaxy S23 Ultra krijgt dezelfde telelenzen als voorgangers'

'Samsung Galaxy S23 Ultra krijgt dezelfde telelenzen als voorgangers'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens geruchten krijgt de Samsung Galaxy S23 Ultra geen grote camera-upgrade. Zo krijgt het toestel waarschijnlijk dezelfde 10 MP telelenzen. Deze lenzen maken het mogelijk om 3x en 10x optisch te zoomen. Krijgt de S23 Ultra wel een nieuwe 200 MP hoofdcamera?

Het is pas juni, wel al geruchten

De Samsung Galaxy S23 Ultra wordt waarschijnlijk pas in februari van 2023 aangekondigd. En ja ik weet het, het is pas juni 2022. Toch verschijnen er sinds vorige maand al geruchten en renders van het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Vandaag komt hier een nieuw gerucht bij. Volgens informatie van Galaxy Club krijgt de Galaxy S23 Ultra namelijk geen camera-upgrade. Althans, als het om zoomen gaat. Of het toestel wel een nieuwe hoofdcamera krijgt is nog niet duidelijk. Eerdere renders toonden wel een 200 MP hoofdcamera op de S23 Ultra.

Gerelateerde artikelen

Dezelfde telecamera's 

De Galaxy S23 zal dus waarschijnlijk dezelfde telenzen krijgen als die op de Samsung Galaxy S22 Ultra. En deze telefoon beschikt weer over hetzelfde camera-eiland als die op de Galaxy S21 Ultra. We zien op beide toestellen namelijk dezelfde 108 MP hoofdcamera, 12 MP groothoeklens, 10 MP telelens met 3x optische zoom en een 10 MP telelens met 10x optische zoom. Samsung heeft in zijn nieuwe vlaggenschip dus niet de hardware verbeterd, maar daartegenover wel de software en beeldverwerking beter gemaakt. Claudia zei in haar review van de S22 Ultra onder andere het volgende over de camera's het toestel:

De camera's op de S22 Ultra komen grotendeels overeen met die van zijn voorganger. Samsung heeft daarentegen wel betere beeldverwerking toegevoegd, en de beeldstabilisatie voor video's verbeterd.. 
De Samsung Galaxy S22 Ultra is net als elk jaar bestemd voor degenen die de beste prestaties en camera's in een telefoon willen hebben. 

Claudia over de S22 Ultra

De telelenzen van de S22 Ultra zijn verder vrij goed, en enerzijds is het dus prima dat Samsung hier op softwaregebied nog meer uit gaat proberen te halen. Anderzijds zijn het vrij kleine sensoren en zijn de telelenzen dus niet de beste die we ooit op de markt hebben gezien. Zo vonden we de telelens op de Google Pixel 6 Pro beter, hierover kun je meer lezen in de review van het toestel. De beste telelens blijft naar onze mening nog altijd de lens van de Huawei P40 Pro Plus.

'Samsung Galaxy S23 Ultra krijgt dezelfde telelenzen als voorgangers'

Nieuwe 200 MP camera?

Zoals hierboven al eerder genoemd zijn er renders en geruchten over het feit dat de S23 Ultra een 200 MP hoofdcamera zal krijgen. Het zal hier dan gaan om de Samsung ISOCELL HP3-sensor. Deze sensor zal de opvolger moeten worden van de ISOCELL HP 1-sensor, een sensor die we waarschijnlijk op de Motorola Edge 30 Ultra te zien gaan krijgen. Het gaat hierbij echter om vroege geruchten. Nogmaals, het pas juni we wachten geduldig af.

Wat vind jij van het feit dat Samsung de telelenzen waarschijnlijk niet gaat updaten? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk