'Samsung Galaxy S23 Ultra is kwetsbaarder dan de S23 Plus'

'Samsung Galaxy S23 Ultra is kwetsbaarder dan de S23 Plus'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een groep gebruikers van de Samsung Galaxy S23 Ultra geeft aan dat er lijnen verschijnen in de rechter hoek van het scherm aan de onderkant. Samsung wuift het probleem weg in een reactie. Verder is er ook een interessante valtest uitgevoerd met de Galaxy S23 Plus en Ultra.

Lijnen op het scherm

Heel wat gebruikers die al een Samsung Galaxy S23 Ultra in handen kregen, melden een schermprobleem met de telefoon op sociale media zoals Reddit en Twitter. Op de rechter hoek van de onderkant van het scherm zijn gekleurde lijnen zichtbaar terwijl het scherm niet actief is.

Gebruikers noemen het effect, maar Samsung spreekt in een reactie op zijn Taiwanese website over een "normaal fenomeen" en een gevolg van een lichtvervorming die ontstaat als je het paneel vanuit bepaalde hoeken bekijkt. Het scherm van de Galaxy S23 Ultra bestaat immers uit drie verschillende lagen van gehard glas, een stofdichte laag en een waterdichte laag.

Door die structuur van lagen kan het lichtverschijnsel voorkomen. Samsung benadrukt dat het effect ook niets af doet aan de functionaliteit van de telefoon of de levensduur. Gebruikers meldden vorig jaar een vergelijkbaar verschijnsel met het scherm van de S22 Ultra.

Bron: Samsung

Bron: Samsung

Valtest met 23 Plus en Ultra

Eigenaars van de S23 Ultra hoeven zich geen zorgen te maken over de gekleurde lijnen op het scherm, maar het kan voor toekomstige kijkers wel interessant zijn om naar de resultaten van een nieuwe valtest te kijken. Zowel een Galaxy S23 Ultra als een S23 Plus werden door Youtuber PBKreviews vakkundig op de grond gesmakt, zodat de schade kan worden vergeleken.

Het platte scherm van de Galaxy S23 Plus is beter bestand tegen een val dan het gebogen paneel van de Ultra-variant. Dat komt omdat bij een vlak scherm niet alle druk op het glas terecht komt, want het sterkere frame absorbeert een deel van de val. Het resultaat van de valtest kan je in de onderstaande video zien.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy S23-serie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk