'Samsung Galaxy S23-serie krijgt Fast Pair voor smartphones'

'Samsung Galaxy S23-serie krijgt Fast Pair voor smartphones'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Er zijn nieuwe details opgedoken over de flink verbeterde zoomprestaties voor de Samsung Galaxy S23 Ultra, ondanks dat de telefoon geen nieuwe telelenzen krijgt. Daarnaast krijgt de Samsung Galaxy S23-serie een primeur, namelijk een nieuwe functie van Google.

Zoombereik Galaxy S23 Ultra

De Samsung Galaxy S23 Ultra lijkt – net als zijn voorgangers uit 2021 en 2022 - twee 10 MP telelenzen te krijgen. Je kan met de S23 Ultra dus weer 3x en 10x optisch zoomen. Oftewel zoomen zonder kwaliteitsverlies. Op papier verschillen deze telelenzen dus niet veel, maar in de praktijk zouden ze wel beter werken. Er zijn namelijk foto's opgedoken die met een S23 Ultra zijn gemaakt. Hierop zien we bij 30x digitale zoom een vrij scherpe foto.

Gerelateerde artikelen

De gelekte foto's komen van een gebruiker op Twitter die al eerder een unboxing van de S23 Ultra deelde. Kleine kanttekening hierbij is wel dat de gebruiker niet bekend staat als bekende geruchtenverspreider. Daarentegen heeft Ice Universe - wel een bekende geruchtenverspreider - op de beelden gereageerd. Hij zegt onder het volgende: ''Het lijkt een goede dag. Kun je de vergelijking van 0,6x, 1x, 3x en 10x laten zien? Ik waardeer het echt.''

30x zoom is voor de S23 Ultra een niet-optische zoom brandpuntsafstand, wat dus inhoudt dat er gebruik wordt gemaakt van digitale zoom. Verbeteringen hierin kunnen onder andere gedaan worden door verbeterde software, algoritmes en snellere processoren. De foto's hieronder zouden afkomstig zijn van de S23 Ultra. Hierop zien we dat zelfs bij 30x zoom het voorwerp scherp is. Er is ook relatief veel detail te zien. Zo zijn de haren van de aap goed van elkaar te onderscheiden.

Fast Pair voor smartphones

Volgens 9to5Google zou Google het installatieproces van smartphones gemakkelijker willen maken. Begin februari komt het bedrijf dan waarschijnlijk ook met een nieuwe functie - 'Fast Pair voor smartphones'. Dankzij deze functie kunnen nieuwe Android-apparaten sneller ingesteld worden en de Galaxy S23 zou de primeur krijgen.

Fast Pair gebruiken we nu voor het supersnel koppelen van je koptelefoon of oordopjes met je smartphone. Fast Pair voor smartphones doet hetzelfde maar dan met telefoons. Je oude telefoon ziet dan dat er een nieuw apparaat in de buurt is om ingesteld te worden. Je ziet dan dezelfde pop-up als bij het koppelen van je koptelefoon. Vervolgens kun je snel gegevens overzetten naar de nieuwe telefoon via een app die Fast Pair aanbeveelt. Bij Samsung zal dit dan de Smart Switch-app zijn.

De aankondiging van deze nieuwe functie verwachten met de lancering van de Galaxy S23-serie. Kijk jij uit naar de aankondiging van Samsung? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

De populairste artikelen over de Samsung Galaxy S23 Ultra 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk