'Samsung Galaxy S23 gebruikt 4 keer meer opslag dan Pixel 7'

'Samsung Galaxy S23 gebruikt 4 keer meer opslag dan Pixel 7'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

One UI 5.1 neemt 57 GB in beslag op de Samsung Galaxy S23-telefoons. Dat is een behoorlijke grote hap uit de beschikbare opslag van gebruikers, zeker als je die hoeveelheid vergelijkt met andere telefoons. Samsungs grote pakket aan functies en eigen apps vormen de oorzaak.

Samsung Galaxy S23-opslag

We hebben al heel wat verschillende facetten besproken over de Galaxy S23. Van onze eerste indrukken, tot de beste opladers en een vergelijking met de S22-serie. Wie een telefoon uit de nieuwe serie overweegt en twijfelt tussen de verschillende opslagvarianten, kan zich maar beter bewust zijn van de opslag die alvast door One UI 5.1 wordt ingenomen.

Alex Maxham van Android Headlines merkte alvast op (via Twitter) dat de software op de telefoons 57 GB in beslag neemt. Dat is niet weinig als je weet dat de Google Pixel 7 bijvoorbeeld maar 15 GB nodig heeft voor zijn softwareschil. Samsung pakt uit met heel wat eigen apps, softwarefuncties en diensten, waardoor dat opslaggebruik hoog oploopt. Sommige apps van Samsung ook nog eens vergelijkbare functies als de apps en features die al standaard deel uitmaken van Android.

Gerelateerde artikelen

Naadloze updates

We schreven eerder deze week ook dat de Samsung Galaxy S23 niet werkt met de naadloze updates van Android. Dat is een systeem waarbij nieuwe updates op de achtergrond worden geïnstalleerd op een tweede systeempartitie. Je krijgt zo twee partities waarop het Android-besturingssysteem staat geïnstalleerd: een met de oude en met een nieuwe firmwareversie. De bedoeling hiervan is dat je in het geval van ernstige softwarefouten makkelijk terug kan naar de vorige firmwareversie.

Maar de Samsung Galaxy S23-serie slaagt er dus met andere woorden in om meer opslag te gebruiken vergeleken met telefoons waarop Android tweemaal is geïnstalleerd. We schreven eerder al dat Samsung mogelijk de naadloze updateslinks laat liggen, juist omdat daardoor meer opslag wordt gebruikt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen
Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

Samsung Galaxy S23 Ultra kopen

De Samsung Galaxy S23 Ultra is het topmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,8 inch QHD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 5.000 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1399 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy S23 Plus kopen
Samsung Galaxy S23 Plus kopen
Samsung Galaxy S23 Plus kopen

Samsung Galaxy S23 Plus kopen

De Samsung Galaxy S23 Plus is de middelste van de drie telefoons in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,6 inch Full HD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 4.700 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 1199 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy S23 kopen
Samsung Galaxy S23 kopen
Samsung Galaxy S23 kopen

Samsung Galaxy S23 kopen

De Samsung Galaxy S23 is het instapmodel in de Galaxy S23-serie. Deze telefoon heeft vijf zeer uitgebreide camera's, een 6,1 inch Full HD+ AMOLED-scherm, de snelle Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, een 3.900 mAh-accu en nog veel meer.

Vanaf 949 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk