Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Begin 2022 zal Samsung zijn nieuwste Galaxy-serie met high-end smartphones aankondigen. De Samsung Galaxy S22 Ultra zal wederom het topmodel van de serie worden en van dit vlaggenschip zijn alvast prachtige 3D-renders gemaakt.

Samsung Galaxy S22 Ultra

De Galaxy S22, de Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Ultra zullen vanaf nu tot aan de lancering begin volgend jaar velen harten sneller doen kloppen. Het zijn dan ook zeer populaire smartphones die voor Samsung de start van een jaar markeren. We merken ook elk jaar een stroom aan geruchten op, van persafbeeldingen tot foto's 'in het wild' en van gelekte specificaties tot accessoires.

Gerelateerde artikelen

Renders behoren ook tot deze categorie en dat zijn digitale afbeeldingen, veelal gebaseerd op afmetingen van de nog niet aangekondigde telefoon. Deze afmetingen worden door de producent veelal ver van tevoren gedeeld met hoesjesfabrikanten zodat ze aan de slag kunnen met accessoires. Let's Go Digital heeft nu in samenwerking met een grafisch designer een serie 3D-renders gemaakt van Samsungs verwachte vlaggenschip. Op de beelden is de telefoon te zien in de kleuren zwart, wit en donkerrood en volgens Ice Universe zal Samsung de laatste kleur voorzien van de naam ‘Burgundy Red’, bekend van de Galaxy S8 en S9, en ook van de onderstaande productrenders.

Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

Samsung Galaxy S22 Ultra camera

Volgens de bekende en betrouwbare geruchtenverspreider OnLeaks krijgt de S22 Ultra een P-vormig camera-eiland op de achterzijde met daarin een periscoopcamera. Een andere geruchtenverspreider stelt juist dat Samsung voor een tweedelige camera-opstelling gaat met ruimte tussen het linker- en rechterdeel. Dat kan je zien in de afbeelding hierboven. Een hoesjesfabrikant heeft dit design aan de hand van een aluminium dummy 'bevestigd'. Meerdere berichten wijzen dus op een tweedelige camera-opstelling en alhoewel dit design nog niet zeker is, is de grafisch designer er wel mee aan de slag gegaan.

Een tweedelig camera-eiland komt overeen met de huidige Galaxy S21-smartphones en zorgt tevens voor een reductie in gewicht. Zo weegt de Galaxy S21 Ultra maar liefst 228 gram omdat het camera-eiland uit een stuk bestaat. Volgens Let's Go Digital wordt de telefoon vermoedelijk uitgerust met de onderstaande camera's. De telefotocamera zouden daarbij in resolutie erop vooruit te gaan. Daarnaast zouden alle vier de camera’s optische beeldstabilisatie krijgen.

  • 108 MP groothoekcamera 
  • 12 MP ultra-groothoekcamera
  • 12 MP telefotocamera met 3x optische zoom
  • 12MP telefotocamera met 10x optische zoom
Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

Samsung Galaxy S22 Ultra design

Dat de S22 Ultra meer op de Note-telefoons gaat lijken, werd eerder ook al gesuggereerd, en de renders geven de telefoon dan ook de kenmerkende strakke, zakelijke uitstraling van de Note. Een S Pen zou dit keer wel kunnen worden opgeborgen in de S22 Ultra, en niet in een aparte case zoals de Galaxy Z Fold 3 heeft. De stylus kan dan in de linker onderzijde opgeborgen worden.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S22 Ultra software

De Samsung Galaxy S22-serie wordt geleverd met One UI 4.0 dat gebaseerd is op Android 12. Daarbij ligt de nadruk op controle over privacy en mogelijkheden om de softwareschil er te laten uitzien zoals jij dat wilt. Meer over deze software die momenteel volop getest wordt, vind je hier. De Galaxy S21-smartphones krijgen naar verwachting voor eind van 2021 een update zullen naar Android 12

Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

Samsung Galaxy S22 Ultra chipset

Net als in voorgaande jaren zal Samsung ook bij de nieuwe Galaxy S-serie kiezen voor twee processoren, de Exynos-chipset voor Europa en de Snapdragon-tegenhanger voor de Verenigde Staten. Ondersteuning voor voor het 5G mobiele internet zal ook weer aanwezig zijn. Daarnaast gaan we gemakshalve ervan uit dat Samsung voor dezelfde geheugenvarianten kiest als dit jaar. Het geheugen uitbreiden via een microSD-kaartje zal niet mogelijk zijn.

  • Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB + 128 GB)
  • Samsung Galaxy S22 Ultra (12 GB + 256 GB)
  • Samsung Galaxy S22 Ultra (16 GB + 512 GB) 
Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

Samsung Galaxy S22 Ultra accu

Volgens dit nieuwe gerucht zal de aankomende Samsung Galaxy S22 zonder grote upgrade voor het snelladen komen. Een 25 watt oplader is alvast gecertificeerd. Het lijkt wel aannemelijk dat Samsung zijn gebruikers de keuze geeft tussen een goedkopere 25 watt snellader en een krachtiger 45 watt oplader of een 65 watt exemplaar. De accu zou wederom een capaciteit van 5.000 mAh krijgen.

Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

Samsung Galaxy S22 Ultra prijs en beschikbaarheid

De lancering van de Galaxy 22 Ultra is mogelijk uitgesteld door vertragingen met de Galaxy S21 FE. Wellicht wordt januari hierdoor niet gehaald en kiest Samsung een datum in februari. Dat komt dan weer goed uit met het Mobile World Congress, de jaarlijkse telecombeurs die in Barcelona plaatsvindt.

De telefoon komt dus vermoedelijk in de kleuren zwart, wit en donkerrood, maar over adviesprijzen is nog niks bekend. Hieronder vind je de prijzen van de S21 Ultra. Mogelijk komen de prijzen hoger te liggen als Samsung de S Pen meelevert. Het kan ook zijn dat Samsung kiest voor een lagere adviesprijs, net als bij de Galaxy Z Flip 3 wat heeft gezorgd voor goede verkoopcijfers.

  • Samsung Galaxy S21 Ultra (12 GB + 128 GB) - 1249 euro
  • Samsung Galaxy S21 Ultra (12 GB + 256 GB) - 1299 euro
  • Samsung Galaxy S21 Ultra (16 GB + 512 GB) - 1429 euro

Voordat we precies weten hoe de Samsung Galaxy S22 Ultra eruit komt te zien, moeten we nog veel geduld opbrengen. We zijn al wel benieuwd wat je tot nu toe van de geruchten en renders vindt. Laat je reactie achter onder dit artikel.

Samsung Galaxy S22 Ultra: alles wat we tot nu toe weten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk