Samsung Galaxy S22-serie ontvangt 'GOS'-update

Samsung Galaxy S22-serie ontvangt 'GOS'-update

Samsung rolt een update uit voor de Galaxy S22, de Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Ultra en daarin zitten een aantal verbeteringen die betrekking hebben op de kritiek rondom Samsungs Game Optimization Services-tool.

Galaxy S22 GOS-update

In de changelog van de update zien we een hele reeks verbeteringen voorbij komen die te maken hebben met gamen op de telefoons in de S22-serie. Zo is er nu een oplossing voor omstreden app Game Optimization Services. Die app kwam twee weken geleden in opspraak omdat het de prestaties van 10.000 populaire apps op Galaxy-telefoons vermindert. Deze GOS-app staat niet op elke Samsung-telefoon geïnstalleerd, maar verschillende Androidworld-lezers hebben wel al bevestigd dat de bewuste app ook te zien is op Nederlandse Samsung-telefoons, en zorgt voor haperingen bij sommige apps. Samsung ontkent overigens dat de prestaties in apps van de lijst met 10.000 apps en games wordt verminderd.

Samsung kwam snel daarna met een verklaring waarin stond dat het zo snel mogelijk een update wil uitrollen in het Game Booster-lab. Hiermee kunnen S22-eigenaren zelf kiezen "om al dan niet de prioriteit te geven aan krachtige prestaties." Die update is er nu dus. Na de update zal de Galaxy S22 niet langer CPU- en GPU-prestaties meer limiteren, zo staat in de changelog. Dat gebeurt overigens alleen bij 'de beginfase' dus zolang de telefoon niet te warm wordt.

Daarnaast krijgt Game Booster een nieuwe modus. Tik hiervoor in de Game Launcher rechtsonder op Meer. en zijn er verbeteringen voor de camera en algehele stabiliteitsverbeteringen. Mocht je dat nog niet gedaan hebben in de Galaxy Store, dan zal deze update ervoor zorgen dat bepaalde Samsung-apps naar de laatste versie worden bijgewerkt. Voorbeeld van die Samsung-apps zijn de tekenapp PENUP, SmartThings en de spraakrecorder. Het beveiligingsniveau van de telefoons blijft overigens op maart staan.

Update downloaden

De update wordt over-the-air naar de Galaxy S22-serie uitgerold en zodra ze binnen is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Heb je al een Galaxy S22 en krijg jij de update binnen op je telefoon? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy S22-serie ontvangt 'GOS'-update
Bedankt, Mathijs, Fred!

De Samsung Galaxy S22 Ultra ligt al in de winkels en sinds vorige week kun je daar ook terecht voor de goedkopere Galaxy S22 en Galaxy S22 Plus. Wij hebben hier een mooi overzicht voor je met winkels waar je de premium smartphones kunt bestellen. Je kan ook eerst de reviews van de Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Ultra doornemen voordat je beslist.

Samsung Galaxy S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 Plus is bestemd voor social junkies die creatief zijn en met zelfexpressie willen laten zien wie z Lees meer

Vanaf 1049 euro

Bestel op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties