'Samsung Galaxy S22 schrapt de ToF-camera, dit is waarom'

'Samsung Galaxy S22 schrapt de ToF-camera, dit is waarom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S22-reeks komt volgend jaar zonder een Time of Flight-camera. Volgens bronnen uit Zuid-Korea zijn gebruikers ook tevreden met de camera zonder die extra sensor, en hij wordt ook weinig gebruikt.

Samsung ToF-camera

Volgend jaar hoeven gebruikers van de Samsung Galaxy S22-reeks geen Time of Flight-camerasensor meer te verwachten. Dat zegt een insider binnen Samsung aan het Zuid-Koreaanse ETNews. "Onze camera krijgt al positieve feedback van gebruikers, ook zonder de ToF-camera. We hebben beslist om geen ToF toe te voegen in ons volgende product", aldus de anonieme bron.

Een Time of Flight-camera kan aan de hand van infraroodlicht driedimensionaal je omgeving opmeten en in kaart brengen. Die informatie komt van pas bij portretfoto's met een onscherpe achtergrond, maar ook bij effecten en games met augmented reality.

'Samsung Galaxy S22 schrapt de ToF-camera, dit is waarom'

Meer toepassingen nodig

Toch verwacht Samsung dat het afscheid van de ToF-camera niet permanent zal zijn. Op dit moment biedt de sensor te weinig meerwaarde op flagships, maar Samsung denkt dat dat in de toekomst zal veranderen. Het aantal games en toepassingen voor augmented reality moet eerst toenemen alvorens zo'n camera een meerwaarde kan betekenen.

Gerelateerde artikelen

Die beslissing wil niet zeggen dat Samsung helemaal geen ToF-camera's gaat ontwikkelen. Het bedrijf levert zijn camerasensors namelijk ook aan andere fabrikanten, en recent stelde het nog een nieuwe ToF-camera voor: de 'ISOCELL Vizion 33D'. Daarnaast gaat Samsung volgens geruchten een grotere camerasensor gebruiken in de S22-reeks, en het zou daarvoor samenwerken met camerafabrikant Olympus.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk