'Dit is de Samsung Galaxy S22 met Olympus camera'

'Dit is de Samsung Galaxy S22 met Olympus camera'

Steeds meer smartphonefabrikanten gaan voor hun camera's samenwerken met cameraspecialisten en Samsung lijkt de volgende fabrikant te gaan worden.

Samsung en Olympus

Huawei werkt al geruime tijd met Leica samen aan de camera's op zijn smartphones. Nokia en Sony volgden met hun samenwerking met Carl Zeiss en dit jaar introduceerde OnePlus zijn nieuwste telefoons met Hasselblad-camera. Volgens nieuwe geruchten gaat Samsung in de voetsporen van deze fabrikanten treden en samenwerken met het Japanse Olympus.

Samsung Galaxy S22 met Olympus-camera

Olympus Corporation is een Japans bedrijf dat bekend staat om zijn brede assortiment camera's, van compacte systeemcamera's tot spiegelreflexcamera's. Samsung zou met de kennis van Olympus de camera's op nieuwe Galaxy-telefoons willen verbeteren, te beginnen met de Samsung Galaxy Z Fold 3 die rond juli, augustus dit jaar verwacht wordt. Ook de Samsung Galaxy S22 zou een Olympus-camera krijgen. LetsGoDigital ontdekte op Twitter en Weibo meerdere geruchten hierover. Op basis hiervan maakte de website onderstaande render van de nog aan te kondigen Galaxy S22 Ultra, met 200 megapixel Olympus-camera en S Pen.

'Dit is de Samsung Galaxy S22 met Olympus camera'

De cameramodule heeft op de renders een soortgelijke vorm als die van de S21 Ultra. Daarin zit een letterlijk zeer grote 200 MP-lens, vergelijkbaar met de zeer grote lenzen op deze Huawei P50 Pro-renders. Het zou gaan om een grotere lens die meer licht op kan vangen. De beeldkwaliteit van foto's gemaakt in slechte lichtomstandigheden zal hiermee omhoog gaan.

Samsung heeft begin dit jaar zijn Exynos 2100-chipset aangekondigd. Deze chipset komt met een nieuwe Image Signal Processor (ISP) die het maken van 200 MP-foto's ondersteunt. Samsung heeft dus de chipset in huis om een telefoon met zo'n camerasensor samen te laten werken.

Gerucht

Hoe de samenwerking precies eruit ziet, is nog niet bekend. Mogelijk gaat het net als bij OnePlus en Hasselblad om de beeldverwerking en kleurkalibratie. Zowel Samsung als Olympus hebben dit nieuws nog niet officieel bevestigd. Voor nu gaat het dus om een gerucht en zodra er meer bekend is, zullen we dat hier op Androidworld uiteraard meteen brengen.

Wat vind jij van de mogelijke samenwerking tussen Samsung en Olympus? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

'Dit is de Samsung Galaxy S22 met Olympus camera'
Samsung Galaxy S22
3700 mAh
6,06 inch inch - 2160 x 1440 px
128 GB / 256 GB GB
Exynos 2200

Meer info

Samsung Galaxy Z Fold 3
4400 mAh
7,6 inch - 1768 x 2208 px
256 GB + 512 GB GB
Qualcomm Snapdragon 888

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S22

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer