'Samsung Galaxy S22 krijgt in meer landen een Snapdragon processor'

'Samsung Galaxy S22 krijgt in meer landen een Snapdragon processor'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er komen steeds meer berichten naar buiten dat Samsung zijn Galaxy S22-reeks in meerdere regio's met een Qualcomm-processor gaat uitrusten. Samsungs eigen Exynos 2200 zou veel minder gebruikt worden dan in voorgaande jaren.

Samsung Galaxy S22 krijgt in Korea een Snapdragon processor

Samsung voorziet zijn toptelefoons elk jaar met twee verschillende chipsets, zijn eigen Exynos-processor in Europa en het alternatief van Qualcomm in andere landen zoals de Verenigde Staten. Die verdeling zal met de komst van de Samsung Galaxy S22 scheef lopen. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou volgens informatie van Super Roader, een ex-medewerker van Samsung, meer gaan inzetten op de Qualcomm-chipset. Het wereldwijde chiptekort zou hieraan ten grondslag liggen.

Gerelateerde artikelen

Het bovenstaande gerucht wordt nu versterkt door een bericht van het Zuid-Koreaanse nieuwsmedium Naver, ontdekte LetsGoDigital: "De doorgaans goed geïnformeerde website meldt de informatie bij meerdere bronnen te hebben gecontroleerd en komt tot dezelfde conclusie." Wel zou Samsung nog een aantal Galaxy S22-telefoons in Europa voorzien van de Exynos 2200-chipset. Waarschijnlijk is dit ten gevolge van speciale contracten met providers.

Samsung heeft deze geruchten niet bevestigd. Super Roader is er nog altijd van overtuigd dat het wereldwijde chiptekort de reden is om meer Galaxy S22-telefoons met de topchipset van Qualcomm uit te rusten. Dat zal dan de Snapdragon 989 worden, de aankomende high-end processor van Qualcomm.

Lancering Samsung Galaxy S22

De lancering van de Galaxy S22-telefoons zou op 8 februari volgend jaar plaatsvinden. Een maand eerder hopen we de langverwachte Galaxy S21 FE te gaan zien. Tot die tijd zullen er zeker nog meer details over de nieuwe Samsung-vlaggenschepen naar boven komen drijven. Bekijk hier alvast de eerste details van de Galaxy S22 Ultra, en hier vind je renders van alle S22-telefoons.

Hoop jij op de Snapdragon 989 of de Exynos 2200? Zo ja, waarom? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk