Samsung Galaxy S22 voor 20% uit gerecycled plastic (Update)

Samsung Galaxy S22 voor 20% uit gerecycled plastic (Update)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung heeft bekend gemaakt dat de Samsung Galaxy S22 is vervaardigd uit gerecycled materiaal dat gemaakt is van visnetten uit de oceaan. Elk jaar wordt 640.000 ton aan visnetten in de oceaan gedumpt.

Update 08/02/2022: Samsung heeft verduidelijkt in welke mate het materiaal uit gerecycled plastic bestaat. We hebben het artikel aangepast.

Gerecycled materiaal voor de S22-reeks

Woensdag lanceert Samsung de Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra, maar het merk maakt intussen al bekend over het materiaal waarmee de behuizing van de telefoons is gemaakt. Samsung zegt in een blogbericht dat het een nieuw materiaal heeft gemaakt dat werd vervaardigd met achtergelaten visnetten uit de oceaan.

Wanneer je denkt aan plastic in de oceaan denk je meteen aan plastic tasjes en flessen, maar volgens een onderzoek waar Samsung naar verwijst dumpen vissers jaarlijks 640.000 ton aan visnetten in de oceanen. Het zorgt ervoor dat koraalriffen verwoest raken en het bedreigt het leven onderwater.

Eerder verwerkte Samsung ook al gerecycled plastic in onder meer opladers en afstandsbedieningen voor zijn televisies. Sinds vorig jaar levert het merk niet langer standaard een oplader bij zijn vlaggenschepen.

Gerelateerde artikelen

'Voor 20 procent gerecycled plastic'

Samsung maakte eerst niet bekend voor hoeveel procent de behuizing van de S22-reeks bestaat uit gerecycled plastic. Fairphone lanceerde vorig jaar zijn eerste telefoon waarvan de achterzijde voor 100 procent is gemaakt van gerecycleerd plastic. In een reactie op de vragen van Androidworld brengt Samsung nu meer duidelijkheid.

"Voor de Galaxy S22-serie hebben we een innovatief nieuw materiaal ontwikkeld dat 20% gerecycled plastic uit de oceaan bevat – dat met name afkomstig is van afgedankte visnetten. Dit materiaal is gebruikt voor de 'key bracket' en de binnenhoes van de S Pen. We hebben ook gerecycled post-consumer materiaal (PCM) gebruikt voor de luidsprekermodule en de binnenkant van de aan/uit- knop en de volumeknop", aldus een woordvoerder van Samsung Nederland.

Gerelateerde artikelen

Samsung gaat dus minder ver dan het Nederlandse Fairphone met zijn groene ambities, maar het merk zet wel een stap in de goede richting. Samsung stelt verder dat het alleen gerecycled plastic gebruikt voor de verpakking van de S22-reeks en het gerecycled plastic komt ook terug in de officiële hoesjes die met de telefoons verschijnen.

Wat denk jij, ben jij sneller geneigd om voor een S22-telefoon te kiezen als je weet dat hij van gerecycled materiaal is gemaakt? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Galaxy S22-reeks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk