Dit is wanneer de Samsung Galaxy S22  Android 13 krijgt

Dit is wanneer de Samsung Galaxy S22 Android 13 krijgt

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung heeft meer informatie gegeven over de status van zijn nieuwe softwareschil gebaseerd op Android 13. Zo maakte de fabrikant bekend welke telefoons als eerste aan de beurt zijn voor de update en wanneer ze de update kunnen verwachten.

One UI 5

Samsung heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie bekend gemaakt dat het testen van One UI 5 bijna klaar is. Tot nu toe zijn er in een aantal landen vier bèta-updates uitgebracht van de testsoftware. Of de vierde bèta-update de laatste zal zijn, is nog niet bekend. Wel liet Samsung tijdens de ontwikkelaarsconferentie weten dat One UI 5 de bètafase nog deze maand zal verlaten, om als stabiele update uitgerold te worden. Het gerucht dat Samsung zijn Galaxy S22-serie vanaf 17 oktober gaat bijwerken komt dan aardig in de buurt.

Galaxy S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra

Dat betekent dat de eerste Samsung-telefoons deze maand al een update naar Android 13 krijgen. Zoals gewoonlijk krijgen de nieuwste high-end toestellen de primeur: de Samsung Galaxy S22, de Samsung Galaxy S22 Plus en de Samsung Galaxy S22 Ultra. Dat meldt Sammobile. De uitrol van deze update zal geleidelijk plaatsvinden dus niet alle landen komen meteen aan de beurt. Vorig jaar kreeg de Galaxy S21-serie in Nederland op 18 november de update naar Android 12, en we verwachten dat de S22 dit jaar ook weer in november de update krijgt.

Nieuw in Android 13 voor Samsung-telefoons

Android 13 is in augustus door Google officieel aangekondigd en Samsung heeft zijn variant van deze software eerder al op verschillende beelden laten zien. One UI 5 komt met verbeteringen voor widgets, meerdere gebruiksprofielen, extra opties voor het kleurenpallet en meer. Zo krijgt de Kleurenpalet-functie One UI 5 een upgrade en zijn de menu's die toegang bieden tot alle beltonenvolumes en trillingsintensiteiten vereenvoudigd. De wifi-instellingen zijn ook onder handen genomen en de Pro- en Pro Video-modus geeft handige tips en trucs voor het gebruik van de verschillende lenzen, functies en bedieningselementen. Meer over de nieuwe functies van One UI 5 vind je hier en hier.

Gerelateerde artikelen

Zodra Samsung start met de uitrol van Android 13 voor de Galaxy S22-serie lees je dat uiteraard meteen op Androidworld. Krijg jij de update binnen? Dan horen en zien we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot). Wat vind jij de interessantste verbetering in One UI 5, en zijn er nog andere functies die je graag wil zien met deze update? Laat het ons weten in de reacties.

Alles over Android 13 en One UI 5
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus
Samsung Galaxy S22 Plus

Samsung Galaxy S22 Plus

De Samsung Galaxy S22 Plus is bestemd voor social junkies die creatief zijn en met zelfexpressie willen laten zien wie ze zijn. De S22 Plus heeft dan ook een groot 6,6 inch scherm met een variabele verversingssnelheid van 120 Hz, de snelle Exynos 2200 en uitstekende camera's.

Vanaf 1049 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk