'Samsung Galaxy S21 Ultra verliest snel acculading in je broekzak'

'Samsung Galaxy S21 Ultra verliest snel acculading in je broekzak'

Een fout voor de Samsung Galaxy S21 Ultra leidt ertoe dat gebruikers snel de accucapaciteit in rook ziet opgaan wanneer de telefoon in hun broekzak zit. De telefoon activeert namelijk onbedoeld de camera en dat verbruikt veel energie. Samsung wuift het probleem op dit moment weg.

Samsung Galaxy S21 Ultra

De Samsung Galaxy S21 Ultra is Samsungs krachtigste telefoon van het moment die met voorsprong de beste cameraprestaties van de huidige line-up voorlegt. Al kan zelfs de beste telefoon van een merk getroffen worden door de grootste achilleshiel van moderne smartphones: de accuduur.

Een fout waar de S21 Ultra mee te kampen heeft, zorgt ervoor dat de telefoon sneller met een lege batterij zit dan normaal het geval is. Dat terwijl de telefoon gewoon in de broekzak zit en niet wordt gebruikt. Hij activeert namelijk bij beweging de camera-app wat resulteert in een hoger energieverbruik, en dat probleem wordt door gebruikers aangekaart op verschillende fora zoals dat van XDA Developers.

'Samsung Galaxy S21 Ultra verliest snel acculading in je broekzak'

Probleem onder de radar

Een van de gebruikers meldt dat de accu van zijn telefoon met 21 procent daalde gedurende 7 uur terwijl het scherm maar voor 15 minuten actief was. Dat deze fout bij velen, inclusief bij Samsung, onder de radar blijft heeft te maken met het feit dat Androids batterijmonitor het verhoogde verbruik niet opmerkt. Het zijn de meer geavanceerde batterijmonitor-apps die het probleem wel kunnen blootleggen. Samsung wuifde dus het probleem weg wanneer gebruikers contact opnamen met de support-diensten van het bedrijf. Dat blijkt uit de forumberichten.

Het is ook belangrijk om duidelijk te stellen dat - voor zo ver bekend - alleen de S21 Ultra wordt getroffen door de fout. Andere Samsung-toestellen hebben dus geen last van een toename in het verbruik. Het is bekend dat ook de camera-app van de Galaxy Note 20 vanzelf activeert bij beweging, maar hierbij wordt het energieverbruik niet verhoogd.

Geen oplossing

Op dit moment is er nog geen oplossing voor gebruikers van de Galaxy S21 die last hebben van deze fout. Eerder was er ook een bug waarbij de Galaxy S21 meer energie verbruikte, maar dat werd met een software-update verholpen. Slurpt jouw S21 Ultra te veel van zijn acculading? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S21 Ultra
5000 mAh
6,8 inch - 3200 x 1440 px
128/256/512 GB
Exynos 2100

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties