'Samsung Galaxy S21 Ultra komt met S Pen, einde van de Note?'

'Samsung Galaxy S21 Ultra komt met S Pen, einde van de Note?'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung gaat zijn Samsung Galaxy S21 Ultra laten werken met de S Pen-stylus, dat melden verschillende bronnen. Toch komt er geen vaste plaats voor de S Pen in de telefoon en Samsung gaat hem ook niet standaard meeleveren.

Samsung Galaxy S21 Ultra

2021 wordt een nieuw jaar met nieuwe toptoestellen van fabrikanten als Samsung. Traditioneel krijgen we van Samsung telefoons uit zowel de S-reeks als de Note-reeks te zien, maar dit keer lijkt het erop dat de S21 Ultra sterke gelijkenissen gaat vertonen met de Note-toestellen. De betrouwbare geruchtenverspreider Ice Universe meldt op Twitter dat hij met zekerheid kan zeggen dat de S21 Ultra, de krachtigste telefoon uit de reeks, zal werken met de S pen-stylus die we kennen van de Note.

Het is overigens niet de eerste keer dat we te horen krijgen dat Samsung de S Pen ook wil laten werken met de toestellen uit de S-reeks en dat maakt dit gerucht alleen maar geloofwaardiger. Daarnaast zegt de geruchtenverspreider Max Jambor in een reactie dat de S21 Ultra de S Pen en zijn functies en gestures alleen zal ondersteunen. Er komt volgens hem geen sleuf in de telefoon die voor de stylus is gereserveerd en hij komt ook niet in de doos met de S21 Ultra.

'Samsung Galaxy S21 Ultra komt met S Pen, einde van de Note?'

De Samsung Galaxy Note 8 met S Pen

Jarenlang gerucht

Er zijn dus nog altijd duidelijke verschillen met de Note-reeks, maar toch is deze informatie van Ice Universe genoeg om een oud en hardnekkig gerucht weer wakker te schudden. Er wordt opnieuw gefluisterd dat Samsung de Note-reeks wil schrappen en de functionaliteiten wil samenvoegen met de Galaxy S-telefoons. Dat gerucht duikt al jaren elke keer weer opnieuw op zoals hier in 2018, en hier in 2019. De Z Fold-reeks zou dan de Note-reeks vervangen, terwijl de S-toestellen met de S-pen gaan werken.

Gerelateerde artikelen

Maar klopt het gerucht ook? Wij verwachten dat we volgend jaar gewoon weer een Galaxy Note 21 te zien gaan krijgen, want ondersteuning voor de S Pen bij de S21 Ultra is nog niet hetzelfde als de geïntegreerde oplossing van de Note. Toch kan je er niet omheen dat de S20 Ultra ook dit jaar al wat sterker aanleunde tegen de Note 20 Ultra. De telefoon kreeg een flink groter scherm en de camera van de S20 Ultra vormde de basis voor de Note-telefoon. Het lijkt erop dat die trend zich volgend jaar dus zal verderzetten, maar dan met S Pen-ondersteuning. Het is dus niet ondenkbaar dat de Note-reeks inderdaad op termijn zal verder leven in het toptoestel van de S-reeks, maar of dat van vandaag op morgen gebeurt, is wel erg twijfelachtig.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk