Samsung Galaxy S21 Ultra doorstaat uiterst pijnlijke marteltest

Samsung Galaxy S21 Ultra doorstaat uiterst pijnlijke marteltest

Voor een high-end telefoon, zoals de Galaxy S21 Ultra, mag je verwachten dat de fabrikant heeft nagedacht over de duurzaamheid van het toestel. Of dit ook het geval is bij Samsungs duurste S21-telg? JerryRigEverything nam de telefoon mee in zijn marteltest en liet de S21 Ultra zweten onder de kracht van messen en vlammen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Hoewel de Samsung Galaxy S21 Ultra iets goedkoper is dan zijn voorganger, met een adviesprijs van 1.249 euro ten opzichte van 1.349 euro voor de S20 Ultra, blijft het een extreem dure telefoon. Met de vraag of het toestel zijn adviesprijs waard is ging Claudia afgelopen week aan de slag in de review van de Galaxy S21 Ultra. Tegelijkertijd rijst de vraag of de bouwkwaliteit in orde is: Zach Nelson, ook bekend als JerryRigEverything, beantwoord die vraag in zijn duurzaamheidstest – noem het gerust een marteltest – voor dat toestel.

Gorilla Glass Victus

Nelson begint zijn testen zoals gewoonlijk met het testen van het scherm op de Galaxy S21 Ultra. Dit scherm is voorzien van de Gorilla Glass Victus-beschermlaag, de opvolger van Gorilla Glass 6. Hoewel de naam van de beschermlaag nieuw is, heeft het veel karakteristieken overgenomen van de ‘zesde’ generatie Gorilla Glass. Het scherm krast daarmee nog steeds op niveau zes van de Mohs-schaal, en vanaf het zevende niveau zijn er diepere krassen zichtbaar. Corning, de fabrikant achter het geharde glas, liet eerder weten dat de nieuwe variant vooral meer bescherming biedt als een telefoon valt.

De test wordt vervolgd door alle zijkanten van het toestel te beschadigen met zijn stanleymes: zoals bekend zijn de randen, evenals de cameramodule van de telefoon, gemaakt van aluminium. Buiten de gigantische cameramodule, is de achterzijde van de telefoon voorzien van mat glas. Hoewel een stanleymes daarop krassen achter lijkt te laten, zijn het juist achterblijfselen van het mesje dat op de glazen achterkant wegslijt.

Spierkracht vs. S21 Ultra

Het slotstuk van de marteltest omvat de bekende brandtest van het AMOLED-scherm op de Galaxy S21 Ultra, waarbij het scherm in dit geval niet herstelt en een definitieve groene vlek achterlaat. Dit is opvallend, gezien eerdere AMOLED-schermen van Samsung bestand leken tegen de hitte van een vlam en vaak – weliswaar deels – herstelde. Tot slot zet Nelson al zijn spierkracht in om de S21 Ultra te laten buigen, zonder resultaat.

Samsung Galaxy S21 Ultra doorstaat uiterst pijnlijke marteltest

Hoewel er tijdens de testen een zeer minimale buiging zichtbaar in de behuizing, verdwijnt dit weer zodra de marteltest wordt beëindigd – er wordt geen schade aangetroffen aan de behuizing. Eerder nam JerryRigEverything verschillende andere telefoons onder de loep, zoals de Galaxy S20 Ultra, de OnePlus 7T – die het moest ‘ontgelden’ in de duurzaamheidstesten. Zach nam het voorbije jaar ook verschillende opvouwbare telefoons mee, zoals de Galaxy Z Fold 2 en de Motorola Razr.

Samsung Galaxy S21 Ultra
5000 mAh
6,8 inch - 3200 x 1440 px
128/256/512 GB
Exynos 2100

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S21 Ultra

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer