“Samsung levert de Galaxy S21-serie zonder oplader in de doos”

“Samsung levert de Galaxy S21-serie zonder oplader in de doos”

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Er duikt weer een bericht op over het ontbreken van een oplader in de verpakking van de Samsung Galaxy S21-smartphones. Dit keer zijn het certificeringsdocumenten die het achterwege laten van de oplader vermelden.

Geen oplader in de doos

Smartphones die met een oplader in de doos worden geleverd, kunnen binnenkort wel eens eerder uitzondering dan regel zijn. Apple zette hierin de eerste stap door de iPhone 12 aan te kondigen in een verpakking zonder oplaadstekker en oordopjes. Samsung reageerde hierop spottend door op sociale media berichten te plaatsen met daarin een afbeelding van een oplader met daarbij: "Inclusief bij jouw Galaxy".

Toch kunnen we niet ontkennen dat Apple vaker dergelijke 'grote beslissingen' die door andere smartphonefabrikanten later werden overgenomen. Herinner je nog de 3,5 mm audiojack die Apple achterwege liet op zijn iPhones? Samsung hiermee dreef de spot met een aantal video's, maar haalde die later weer offline. Vervolgens waren het de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus van Samsung die voor het eerst in de Galaxy-geschiedenis zonder 3.5mm koptelefoon werden geleverd.

Gerelateerde artikelen

Samsung volgt Apple

Inmiddels zijn er meerdere berichten opgedoken over het achterwege laten van de oplader in de doos. In juli van dit jaar dook het gerucht op dat Samsung in gesprek was met partners over de kwestie om bij bepaalde telefoons de oplader niet langer mee te leveren. Dit zou dan vanaf volgend jaar ingaan. In oktober verscheen er een rapport waarin stond dat Samsung Apple zal volgen en de oplader en oortjes bij de Galaxy S21-serie achterwege zal laten.

Nu zijn er via de Braziliaanse telecomprovider Anatal certificeringsdocumenten verschenen waarin expliciet staat dat een aankomende Samsung S21-smartphones niet met een oplader in de doos geleverd worden.

“Samsung levert de Galaxy S21-serie zonder oplader in de doos”

Afbeelding via Pocketnow

Waarom?

Het niet leveren van een lader in de door kan de prijs van een telefoon drukken. Door het achterwege laten van deze accessoires kunnen de dozen ook kleiner worden, wat weer een positieve impact heeft op de transportkosten.

Een andere reden om deze accessoires niet mee te leveren is het milieuaspect. De berg e-waste wordt alleen maar groter. In 2019 nam Samsung in het kader hiervan al stappen. Het bedrijf ging het plastic verpakkingsmateriaal te gaan vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven.

Bij welke toestellen?

Het is nog niet bekend bij welke toestellen de fabrikant de oplader wil weglaten, maar mogelijk gaat het om toestellen uit het lagere segment. Bij dergelijke telefoons zijn snellaadcapaciteiten meestal beperkt, en in de lagere prijsklassen kan de besparing ook een grotere impact hebben. De Samsung Galaxy S21-serie zou volgens bovenstaand document ook zonder lader op de markt komen.

Mocht je volgend jaar voor een nieuwe Samsung gaan, dan zal je deze telefoon mogelijk moeten opladen met een lader die je nog thuis hebt liggen. Een lader aanschaffen, behoort dan ook tot de opties. Volgens onze AW Poll wil het overgrote deel wil zelf bepalen of er een oplader in de doos moet zitten. Geen oplader = korting.

Wat vind jij van Apples beslissing? Mag Samsung wat jou betreft deze accessoires in het vervolg achterwege laten? Of wil je te allen tijde deze zaken in de verpakking zien? Laat je reactie achter onder dit artikel.

“Samsung levert de Galaxy S21-serie zonder oplader in de doos”

Render van de vermoedelijke Galaxy S21-serie van Samsung

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk