Dit is de Samsung Galaxy S21, ontwerp is volledig uitgelekt

Dit is de Samsung Galaxy S21, ontwerp is volledig uitgelekt

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S21

Inmiddels is bekend dat de Samsung Galaxy S21 vermoedelijk gelanceerd wordt in januari, eerder dan andere jaren. Tot op heden lekte enkele specificaties van de toestelreeks uit, zoals de komst van een 65 watt-oplader, als opvolger van de huidige 25 watt-oplader voor de Galaxy S20-reeks. Volgens OnLeaks blijft het niet bij een nieuwe oplader, maar opteert Samsung bij de Galaxy S21-reeks voor een nieuw familiegezicht.

Steve Hemmerstoffer, het gezicht achter het OnLeaks-account, wist zondag renders te plaatsen van de Samsung Galaxy S21. Wat opvalt is dat de Galaxy S21 achterop weinig details deelt met de S20-reeks. Voor de cameramodule geldt dat deze direct doorloopt in het metalen frame van de S21. Aan de linkerzijkant van de cameramodule vinden we de flitser van de Samsung Galaxy S21. Wat betreft de cameramodule zelf, is er plaats voor drie camerasensoren.

Punch-hole scherm

Voorop de Samsung Galaxy S21 zien we boven- en onderaan gelijkmatige schermranden, met aan de bovenzijde een punch-hole notch. Het scherm van de Samsung Galaxy S21 heeft een diagonaal van 6,2-inch. Andere details, zoals de resolutie en verversingssnelheid van het scherm, wist OnLeaks niet te onthullen. Wel kan met enige zekerheid gesteld worden dat het om een AMOLED-paneel gaat, met een 120 Hz-verversingsfrequentie.

Aan de rechterzijde van het scherm vinden we de knoppen, met de volumeknoppen bovenaan, met de aan-/uitknop net daaronder. Gezien er geen vingerafdrukscanner zichtbaar is in het frame, is het aannemelijk dat Samsung een vingerafdrukscanner in het scherm toepast. Tot slot bevat de Galaxy S21 onderaan het toestel één speaker inkeping, de microfoon en een usb-c-poort voor het opladen.

Lancering in januari

Bronnen van SamMobile concludeerden eerder dat de Samsung Galaxy S21 gelanceerd zou worden in januari. OnLeaks geeft aan dat zijn bronnen deze details hebben bevestigd. De geruchtenmaker stelt dat we tijdens het Unpacked evenement in januari drie toestellen gaan zien: de Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21 Plus en Samsung Galaxy S21 Ultra. Voor de twee laatstgenoemde toestellen, heeft Hemmerstoffer geen renders gepubliceerd.

Neem de geruchten uiteraard met de nodige korrels zout, gezien de renders niet van Samsung zelf afkomstig zijn, maar van een externe partij. Wel is OnLeaks door de jaren heen betrouwbaar gebleken bij het lekken van renders voor nieuwe toestellen, waaronder de Samsung Galaxy S20, of de Samsung Galaxy Note 20-reeks.

Wat vind jij van het ontwerp van de Samsung Galaxy S21? Vind je het mooier dan de Galaxy S20, of ga je het Samsung-design uit 2020 missen op de aanstaande vlaggenschip-toestellen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk