Deze 5 features van de Samsung Galaxy S21 zijn ontdekt in One UI 3.1

Deze 5 features van de Samsung Galaxy S21 zijn ontdekt in One UI 3.1

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In One Ui 3.1 zijn alvast vijf nieuwe functies gelekt die komen met de S21-reeks. Google Discover krijgt een plaats op Samsung-telefoons en je kan je voortgang in apps verderzetten op een ander apparaat.

S21-functies

Donderdag 14 januari is het zo ver en kan de S21-reeks eindelijk aan de hele wereld worden getoond. We krijgen dan eindelijk de toestellen te zien waar we al maandenlang geruchten over horen. Toch houdt de geruchtenmolen voorlopig nog niet op, want nu zijn nieuwe functies van de S21-reeks gelekt door Youtuber Jimmy is Promo. Hij kon aan de slag met One UI 3.1 en laat alvast vijf nieuwe functies zien. We sommen ze hieronder op.

1. Apps verderzetten op ander apparaat

Op Huawei-telefoons kan je apps van je smartphone verder gebruiken op de MateBook-laptops. Apple heeft daarnaast ook een Continuity-functie en nu komt Samsung met de mogelijkheid om je apps verder te gebruiken op een ander apparaat, precies waar je gebleven bent. Vermoedelijk gaat de functionaliteit werken met Samsung Internet en de notitie-app van het bedrijf, en belangrijk is dat je bent ingelogd met je Samsung-account op het andere apparaat.

Gerelateerde artikelen

2. Achtergrond telefoongesprek

Je kan met One UI 3.1 een leuke achtergrond instellen voor contacten, en die krijg je dan te zien wanneer je door die persoon wordt gebeld. De keuzeopties die we in onderstaande video te zien krijgen, variëren van een kleurrijke geanimeerde achtergrond tot een dansende AR-emoji.

3.  Google Discover

Er werd al langer gefluisterd dat Bixby zijn prominente plaats op het startscherm van Samsung-telefoons verliest, en nu lijkt er opnieuw op dat Googles-diensten een belangrijkere plaats krijgen op Samsung-telefoons. Gebruikers kunnen voortaan kiezen tussen Google Discover op het startscherm of het Samsung Free-scherm. Je hebt ook de mogelijkheid om beide functies uit te schakelen en enkel je apps en widgets te tonen.

Deze 5 features van de Samsung Galaxy S21 zijn ontdekt in One UI 3.1

4. S Pen-ondersteuning

Het was ondertussen een publiek geheim dat de S21-reeks zal werken met de S Pen van de Note-reeks. Zelfs Samsungs topman TM Roh hintte er al naar in zijn vooruitblik naar 2021. Dit keer krijgen we een instellingenmenu te zien met alle functies van de Samsungs stylus. We ontdekken zo dat de S21 zal werken met bekende Note-functies zoals Air View, Air Command en Screen off memo.

5. Director's View

Er is nog wat onduidelijkheid over deze functionaliteit, maar het lijkt erop dat Samsung de mogelijkheid biedt om te filmen met meerdere camera's tegelijk. Vervolgens kan je alle beelden in een oogopslag bekijken, en dan zie je naast de beelden met de hoofdcamera ook de groothoekcamera en telecamera aan het werk.

Ontdek ook ons overzicht van de nieuwigheden met de One UI 3.0-update die nu alvast naar andere Samsung-toestellen wordt uitgerold. We verwachten ook dat veel van de S21-functies op termijn hun weg vinden naar de huidige modellen. Naar welke nieuwigheid van One UI 3.1 kijk jij het meeste uit? laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Deze 5 features van de Samsung Galaxy S21 zijn ontdekt in One UI 3.1

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk