One UI 4.0 bèta (Android 12) gaat binnenkort van start voor de Samsung Galaxy S21

One UI 4.0 bèta (Android 12) gaat binnenkort van start voor de Samsung Galaxy S21

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De allereerste bètaversie van One UI 4.0 komt binnenkort beschikbaar voor de Galaxy S21-serie. Eigenaren van deze telefoons kunnen met deze bètaversie de nieuwste functies van Android 12 testen.

Samsung One UI 4.0

Samsung test elk jaar nieuwe Androidversies in combinatie met zijn eigen softwareschil op diverse high-end telefoons. Dit jaar zal Samsung zijn nieuwste One UI 4.0-schil gaan testen den die software is gebaseerd op Android 12. Android 12 wordt momenteel ook getest door Google en de stabiele versie ervan verwachten we in augustus of september.

Zoals gewoonlijk komt de Galaxy S-serie als eerste voor de test in aanmerking en dat zijn dit jaar dus de Samsung Galaxy S21, de Galaxy S21 Plus en de Galaxy S21 Ultra. De eerste bètaversie zal op korte termijn beschikbaar komen. Dat ontdekte Sammobile op de Samsung-community. De website sloeg de boeken van vorig jaar er meteen even op na, en toen teasete Samsung de komst van de eerste bèta van One UI 3.0 pas eind september. Dat zou kunnen betekenen dat Samsung twee maanden voorloopt op het schema van vorig jaar.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

Nieuwe functies

De S21-eigenaren die in aanmerking komen voor de bètasoftware, krijgen toegang tot nieuwe functies, waaronder de aanpassingen en nieuwe mogelijkheden in Android 12. Je kan in deze hands-on van redacteur Sebastien alvast de nieuwe functies bekijken.

Beschikbaarheid

Samsung rolt de bèta-software voor deze telefoons alleen in thuisland Zuid-Korea uit. Mogelijk wordt het programma uitgebreid naar andere markten, waaronder China, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Mocht je bijvoorbeeld een Duitse versie van één van bovenstaande telefoons hebben, dan is het mogelijk om de update te installeren. Er zal dan een melding van de update in de Samsung Members-app te zien zijn, vergelijkbaar met eerdere jaren.

Samsung beloofde vorig jaar om voor eind december One UI 3.0 voor de Galaxy S20-serie uit te brengen. In december kregen de smartphones in Nederland en België de update binnen.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk