‘Samsung bevestigt bestaan Galaxy S21 FE op eigen website’

‘Samsung bevestigt bestaan Galaxy S21 FE op eigen website’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung werkt aan een opvolger van de populaire Galaxy S20 FE – een toestel dat op zijn beurt weer een opvolger van de Galaxy S10 Lite was. Geruchtenmakers wisten eerder het ontwerp van de Samsung Galaxy S21 FE uit te lekken. Ditmaal is Samsung aan zet.

Samsung Galaxy S21 FE

Samsung heeft vrijdag mogelijk een vergissing begaan. Beelden van GalaxyClub tonen namelijk een verwijzing naar de Galaxy S21 FE die aanwezig zou zijn geweest op de Mexicaanse website van het technologiebedrijf. Met de verwijzing konden gebruikers “Meer te weten komen over de Galaxy S21 FE”, dat was te lezen op de Mexicaanse website.

‘Samsung bevestigt bestaan Galaxy S21 FE op eigen website’

Vrij vertaald: “Meer te weten komen over de Galaxy S21 FE”, beeld: GalaxyClub

Nadat er op de link werd geklikt die achter de verwijzing zat, kwam men echter terecht op de pagina met alle details van de Galaxy S21-serie. Daarnaast viel ook op dat de afbeelding van boven de tekst op de website de Galaxy S21 en Galaxy S21 Ultra toonde. Ondanks dat Samsung intern alvast lijkt te werken aan de pagina's voor de S21 FE, zijn details daarvan in ieder geval nog niet openbaar.

Gerelateerde artikelen

Enerzijds zou het kunnen gaan om een typefout van een Samsung-medewerker. Tegelijkertijd werd er met de link verwezen naar de Galaxy S21-serie. Een verwisseling met de ‘Samsung Galaxy S20 FE’ lijkt daarmee uitgesloten. Opvallend is ook dat Samsung de verwijzing direct heeft verwijderd, wat erop kan wijzen dat de Galaxy S21 FE bestaat, maar Samsung nog geen details bekend wil maken.

Ontwerp van de Galaxy S21

Begin april wist de doorgaans goed geïnformeerde OnLeaks de eerste renders te publiceren van een toestel dat vermoedelijk verkocht zou gaan worden als de Galaxy S21 FE. Opvallend is dat Samsung bij de Galaxy S21 FE een designtrekje van de high-end Galaxy S21-serie lijkt te hebben overgenomen; het toestel bevat achterop namelijk de opvallende cameramodule die overloopt in het frame.

‘Samsung bevestigt bestaan Galaxy S21 FE op eigen website’

Verder heeft de telefoon voorop veel weg van de Galaxy S20 FE, met zijn relatief dikke randen om het scherm. Toch lijkt het AMOLED-scherm iets kleiner te worden dan op zijn voorganger, met een 6,4-inch diagonaal op de Galaxy S21 FE, ten opzichte van 6,5-inch op de S20 FE. Samsung wist het toestel, ondanks het kleinere scherm, wel dezelfde 4.500 mAh-batterijcapaciteit mee te geven. Er wordt verder verwacht dat de telefoon een 32 MP-selfiecamera krijgt en de Snapdragon 888 5G-chipset bevat voor de aandrijving van de telefoon.

Details over de camerasensoren achterop de telefoon blijven vooralsnog onbekend. Dat geldt ook voor de beschikbare opslagconfiguraties en de details van het 6,4-inch scherm op de S21 FE.

Gerelateerde artikelen

Samsung Unpacked in augustus

Voor de lancering van de Samsung Galaxy S21 FE lijkt het Koreaanse bedrijf zijn zinnen te hebben gezet op 19 augustus. Het bedrijf zou volgens geruchtenmakers op dat moment een FE Unpacked-evenement organiseren. Welke prijs Samsung op de Galaxy S21 FE zal plakken, is nog onbekend. Verwacht wordt dat het rond de 750 euro komt te liggen, vergelijkbaar met de adviesprijs van de S20 FE. Wat vind jij van de Galaxy S21 FE? Laat het zeker weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk