Samsung Galaxy S21 FE: alle mogelijke details op een rij

Samsung Galaxy S21 FE: alle mogelijke details op een rij

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De lancering van de Samsung Galaxy S21 FE is aanstaande en inmiddels zijn bijna alle details van de opvolger van de Galaxy S20 FE opgedoken. We zetten alle specificaties voor je op een rij.

Samsung Galaxy S21 FE

De Samsung Galaxy S21 FE is langs certificeringsinstantie TENAA geweest en dat betekent dat de lancering van de telefoon niet al te lang meer duurt. Smartphonefabrikanten dienen namelijk nieuwe telefoons voor de lancering te laten keuren door diversie instanties. De registratie bij TENAA (ontdekt door MyFixGuide) laat ook allerlei specificaties van de S21 FE zien. Ondertussen zijn er nog veel meer specificaties van de telefoon in de voorbije weken opgedoken en alles bij elkaar levert onderstaand overzicht op.

Design

De afmetingen van de telefoon zijn ook op de registratie te zien en die suggereren dat de Galaxy S21 FE iets compacter zal zijn dan zijn voorganger. De telefoon zou 155,7 x 74,5 x 7,9 mm meten en de Galaxy S20 FE meet 159,8 x 74,5 x 8,4 mm.

De Samsung Galaxy S21 FE lijkt verder wel in grote lijnen op de Galaxy S21, maar er zijn waarschijnlijk wel een paar verschillen. Ten eerste is de cameramodule niet zo dik als die van de telefoons in de Galaxy S21-serie en de kleur van de cameramodule komt overeen met de rest van het toestel. De Galaxy S21 FE zal waarschijnlijk een plastic achterkant hebben net als de Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21 FE: alle mogelijke details op een rij

Scherm en camera's

De Samsung Galaxy S21 FE krijgt mogelijk een 6,5 inch 120Hz-scherm met een inkeping boven in het midden voor de selfiecamera. Er wordt ook gesproken over 8 GB RAM en 128 GB opslag en dezelfde camera-opstelling als de Galaxy S21: een 12 megapixel groothoekcamera, en 12 megapixel ultragroothoekcamera en een 64 megapixel telelens.

Prestaties en accu

Volgens de TENAA-registratie zal de Galaxy S21 FE een accu van 4.370 mAh krijgen. Het gaat om de minimale capaciteit, en dat zal waarschijnlijk resulteren in een batterij met een capaciteit van 4.500 mAh. Daarnaast zal de telefoon vermoedelijk worden uitgerust met een Exynos-processor vanwege chiptekorten. Er wordt ook gesproken over 8 GB RAM en 128 GB opslag.

De Galaxy S21 FE zou naar verwachting volgende maand debuteren op Samsung's Unpacked-evenement, naast de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3. Vanwege het wereldwijde chiptekort heeft Samsung naar verluidt de lancering van de telefoon uitgesteld tot oktober. Terwijl de Noord-Amerikaanse varianten van de telefoon naar verwachting een Snapdragon 888-chipset onder de motorkap zullen hebben, zouden internationale varianten dezelfde Exynos 2100-chipset gebruiken als de beste Android-telefoons van Samsung.

Samsung Galaxy S21 FE: alle mogelijke details op een rij

Samsung Galaxy S21 FE prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S21 FE zou op 19 augustus aangekondigd worden tijdens een Galaxy Unpacked-evenement, samen met de Galaxy Z Flip 3 en de Z Fold 3. Daarnaast zou de telefoon beduidend goedkoper worden dan de gewone Samsung Galaxy S21. Wat de prijs zal worden, is nog niet bekend. De Galaxy S20 FE werd vorig jaar gelanceerd met een adviesprijs van 649 euro voord e 4G-variant, en het 5G-model kreeg een prijskaartje van 749 euro.

Kijk jij uit naar deze Samsung Galaxy S21 FE? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S21 FE: alle mogelijke details op een rij

Afbeeldingen via LetsGoDigital

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk