Samsung Galaxy S21 krijgt nu Android 12 binnen in Nederland

Samsung Galaxy S21 krijgt nu Android 12 binnen in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is nu bezig met de uitrol van zijn One UI 4.0-software naar de Samsung Galaxy S21-serie in Nederland. De telefoons worden met deze update als eerste na de Pixel 6 (Pro) voorzien van de stabiele versie van Android 12.

Samsung Galaxy S21 krijgt Android 12

Samsung is medio september gestart met het testen van zijn One UI 4.0-software dat gebaseerd is op Android 12 en startte maandag al met de wereldwijde uitrol van de update. Nu is Nederland aan de beurt en de update rolt momenteel binnen op de Galaxy S21 Ultra op de redactie.

We kunnen het nu dus zeggen: Samsung is dus van start gegaan met de uitrol van de Android 12-update uit naar de Samsung Galaxy S21, de S21 Plus of S21 Ultra in Nederland. Daarmee is Samsung ruim een maand sneller dan vorig jaar. De Galaxy S10-serie kreeg namelijk pas in december Android 11.

Beelden uit Samsungs One UI 4.0 

Beelden uit Samsungs One UI 4.0 

Dit is nieuw in Android 12 op Samsung-telefoons

Android 12 is in oktober door Google officieel aangekondigd en Samsung heeft zijn variant van deze software eerder al in een uitgebreide video laten zien. In de schil van software zien we onder andere Material You, het nieuwe Android 12-thema met dynamische kleuren op basis van je achtergrond. Samsung biedt hiervoor een groot aantal Color Palettes aan en daarmee pas je je smartphone aan: van het startscherm tot de iconen, menu’s, knoppen en achtergrond. De camera- en galerij-app krijgen ook nieuwe mogelijkheden en dat geldt voor nog veel meer functies. Daarnaast is er een groter aanbod aan emoji, GIF’s en stickers.

Samsung komt ook met nieuwe widgetaanbevelingen en privacyfuncties. Volgens Samsung bepaal jij zo precies wat je wilt delen, en wat je privé houdt. Van meldingen op het moment dat een app de camera of microfoon probeert te gebruiken tot een nieuw privacy-dashboard dat alle instellingen op een plek verzamelt. Met One UI 4 wordt het monitoren en controleren van je privacy-instellingen makkelijker.

Samsung Galaxy S21 krijgt nu Android 12 binnen in Nederland

Android 12 downloaden

De update wordt over-the-air naar de Galaxy S21-serie uitgerold en zodra ze binnen is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

Meer over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand. Heb je aan andere (Samsung-)telefoon en ben je benieuwd of jij ook een Android 12-update kan rekenen? Bekijk dan ons grote update-overzicht voor een lijst met telefoons die Android 12 krijgen.

Krijg jij de update binnen op je Galaxy S21? Stop dan met wat je aan het doen bent en laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk