‘Verkopen Samsung Galaxy S20-serie vallen tegen’

‘Verkopen Samsung Galaxy S20-serie vallen tegen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S20-serie

Samsung zou momenteel de effecten ondervinden van het coronavirus, ook bekend als COVID-19. In de verkoopcijfers die Strategy Analytics liet zien voor de maand februari 2020, was een kleine daling te zien in het aantal smartphoneverkopen. Het vermoeden gaat dat de verkoopdaling relatief laag was vanwege de lancering van de Galaxy S20-serie, evenals de Galaxy Z Flip. Desondanks zou de S20-serie onder verwachting presteren, zo blijkt uit een rapportage van het Zuid-Koreaanse Sedaily. Om de effecten van het coronavirus te bespreken, zou Samsung een afgesloten videoconferentie hebben georganiseerd.

Foto van de Samsung Galaxy S20 Ultra

De Samsung Galaxy S20 Ultra zou het vaakst een pre-order hebben ontvangen

Tijdens de videoconferentie zou Samsung hebben meegedeeld dat de verkopen van de Galaxy S20-serie zo’n 60 procent lager uitvallen in vergelijking met de verkoopcijfers van de Samsung Galaxy S10-serie in hetzelfde tijdsbestek in 2019. Precieze aantallen zou de smartphonefabrikant niet hebben genoemd: het is mogelijk dat Samsung deze bij de kwartaalresultaten publiceert. Opvallend is dat de Samsung Galaxy S20 Ultra het populairste model zou zijn, met bijna 50 procent van alle pre-orders. Hoe de cijfers zullen veranderen zodra het jaar vordert, is nog onbekend. Met een prijs van 1.349, is de Galaxy S20 Ultra allesbehalve goedkoop.

Samsung Electronics

Inmiddels hebben marktanalisten ook gereageerd op de mogelijke effecten van het coronavirus. Er wordt gerekend op dalende omzetten voor de smartphonetak – evenals de computertak – van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Door de dalende smartphoneverkopen, zou de Display-afdeling tevens last krijgen van een omzetdaling. Er is wel een lichtpuntje te vinden: de verkopen van DRAM blijven stijgen, gevolgd door een stijgende prijs van DRAM-geheugen. Voor hoe lang deze stijging aanhoudt, is onbekend. Als de productie van smartphones, laptops, ssd’s, werkgeheugen en servers stil komt te liggen, dan zal Samsung dat ook voelen bij zijn Semiconductor-tak.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk