Samsung Galaxy S20 Ultra: nieuwe update met oplossing groen scherm onderweg [ook in Nederland]

Samsung Galaxy S20 Ultra: nieuwe update met oplossing groen scherm onderweg [ook in Nederland]

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

*Update 24-04 om 8.32 uur: de update die het probleem met de groene tint op het scherm van de S20 moet oplossen, doet nu ook Nederland en België aan.

Samsung Galaxy S20 Ultra-bug

Begin deze week werd bekend dat er een reeks fouten in de recente beveiligingsupdate van april voor de Galaxy S20 Ultra waren geslopen. Bij een hogere verversingsgraad van het scherm vertoonde het vlaggenschip een groene tint op het scherm en het probleem deed zich vooral voor bij een schermhelderheid van minder dan 30 procent. Daarnaast werden er ook problemen geconstateerd met het snelladen. De beloofde snelheden werden lang niet altijd gehaald. Samsung trok de update weer in om eerst de problemen op te lossen.

Samsung rolt nu in Duitsland een nieuwe update uit (firmwareversie G98xBXXU1ATD3) die de problemen moeten oplossen. Dat meldt Sammobile. Volgens deze website zorgt de update er inderdaad voor dat de groene tinten bij lagere schermhelderheid. Deze groene tint werd overigens met name door Galaxy S20 Ultra-gebruikers geconstateerd, maar de update zou het ook op de S20 of S20+ moeten verhelpen.

Helaas vermeldt de changelog van Samsung niet zo heel veel over de update, dus is het niet bekend of er nog andere verbeteringen of nieuwe functies aan zijn toegevoegd. Het is ook niet bekend of de oplaadsnelheden van de Galaxy S20 Ultra weer op niveau zijn. Dat zal dus getest moeten worden, zodra de update Nederland en België aandoet.

Foto van de Samsung Galaxy S20 Ultra

Nieuwe update downloaden

De update is momenteel nog niet in Nederland en België gearriveerd dus een beetje geduld is op zijn plaats. Zodra wij aan de beurt zijn, zullen we jullie meteen hierover informeren. Zodra jij de update binnenkrijgt, horen we dat graag via dit e-mailadres (inclusief screenshot).

Bedankt, Henk!

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk