Samsung Galaxy S20 Ultra-scherm breekt 12 records bij DisplayMate

Samsung Galaxy S20 Ultra-scherm breekt 12 records bij DisplayMate

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung staat al jaren bekend om de sterke kwaliteit van zijn Super AMOLED-schermen. Het bedrijf maakt al langer dan de meeste andere bedrijven gebruik van AMOLED en het levert zijn schermen aan andere fabrikanten zoals Google, Xiaomi en Apple.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat elk nieuw vlaggenschip dat Samsung uitbrengt een net iets beter scherm gebruikt, en dat laat zich voelen in de testresultaten van DisplayMate. Dat is een bedrijf dat de kwaliteit van smartphoneschermen uitgebreid test. De Samsung Galaxy S20 Ultra heeft bij 12 pijlers uit de test een record gevestigd en mag daarom de fakkel overnemen van de Note 10 Plus die voorheen het beste smartphonescherm had.

Samsung Galaxy S20 Ultra Cosmic Gray

120 Hz

Een van de dingen die meteen opvalt, is de grootte van het scherm die 23 procent groter is vergeleken met de S10 en het paneel is ook groter dan dat van de Note 10 Plus. DisplayMate heeft ook lof voor de refreshrate van 120 Hz, want het is de eerste keer dat Samsung de verversingsgraad van zijn smartphoneschermen verbetert. Het scherm heeft daarmee vlottere animaties, wat duidelijk te zien moet zijn bij video's en games.

Daarnaast komt de S20 Ultra ook met een record wat maximale helderheid betreft en de leesbaarheid in sterk zonlicht is ook verbeterd. Toch presteert de Note 10 Plus wel iets sterker op het vlak van kleurenweergave. De Note 10 Plus toont 113 procent van de het DVI-P3-kleurenspectrum (ten opzichte van 110 procent) en 142 procent van SRGB (ten opzicht van 139 procent). Je leest het volledige rapport van DisplayMate hier.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk