Samsung Galaxy S20-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

Samsung Galaxy S20-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Na de Samsung Galaxy S10-serie volgt nu de Galaxy S20-serie met een nieuwe beveiligingsupdate. Die update zet het beveiligingsniveau van de smartphone op juli en wordt allereerst in Duitsland verspreid.

Samsung Galaxy S20 beveiligingsupdate juli

Google brengt zoals gewoonlijk de nieuwe beveiligingsupdate op de eerste maandag van de maand uit maar Samsung is al gestart met de verspreiding ervan. De Samsung Galaxy S10, de Galaxy S10 Plus ontvingen de update vorige week al en nu zijn Samsungs toptelefoons van dit jaar aan de beurt. De update wordt nu uitgerold naar de Samsung Galaxy S20, S20 Plus en de Galaxy S20 Ultra. Dat meldt Sammobile. De update bevat onder andere een oplossing voor dit probleem, waarbij een kleine groep gebruikers met een Samsung problemen heeft met een Android Auto-app die crasht wanneer ze de telefoon ontgrendelen.

Welke problemen Samsung nog meer via de beveiligingsupdate van juli heeft opgelost is nog niet bekend. Google zal de update in plaats van afgelopen maandag pas morgen voor zijn Pixeltelefoons uitrollen. We verwachten dat Google en Samsung dan ook verdere details over deze patch vrijgeven.

Deze firmware-update wordt momenteel in Duitsland over-the-air naar de Galaxy S20 uitgerold en zal in de komende dagen ook Nederland en België aandoen. De update verschijnt dan in de notificatiebalk, maar je kan ook handmatig naar de update zoeken. Dat kan via: Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren. Heb jij de beveiligingsupdate al ontvangen op je Galaxy S20? Laat het ons dan weten in de reacties onder dit artikel.

Samsung Galaxy S20-serie ontvangt beveiligingsupdate juli

De strijd om het beste updatebeleid

Samsung heeft momenteel ook het beste updatebeleid van alle smartphonefabrikanten. Zo kan de Galaxy S20 drie jaar lang rekenen op nieuwe Android-versies en ten minste vier jaar langbeveiligingsupdates. De Galaxy S20-serie heeft al een versie-update naar Android 11 gekregen en kan nog rekenen op de Android 12- en Android 13-update. Samsung geeft zijn high-end Enterprise-smartphones zelfs vijf jaar beveiligingsupdates.

Andere fabrikanten geven ook meer aandacht aan de beveiliging van hun telefoons. OPPO en Vivo verlengden onlangs de termijn voor updates van twee naar drie jaar en OnePlus heeft deze week ook een aantal wijzigingen in zijn updatebeleid doorgevoerd. Google loopt met zijn Pixeltelefoons nog achter. De zoekgigant garandeert namelijk drie jaar lang Android-versie-updates en minimaal drie jaar lang beveiligingsupdates.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk