Samsung Galaxy S20 Plus: alle specificaties van de krachtpatser gelekt

Samsung Galaxy S20 Plus: alle specificaties van de krachtpatser gelekt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S20 Plus gelekt

Gisteren leerden we alles over de kenmerken van de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, dat is het krachtigste vlaggenschip uit de aankomende reeks. Vandaag leren we meer over het grotere broertje van de S20, de Galaxy S20 Plus. Het is XDA Developers dat informatie over de telefoon lekt. We bekijken alle gelekte informatie met uitzondering van de camera. Over de verschillende camerasensors kan je hier alles ontdekken.

In bovenstaande video zie je het design van de telefoon

120 Hz-scherm

De Samsung Galaxy S20 Plus heeft een scherm met een refreshrate van 120 Hz. Het is de eerste keer dat we Samsung een scherm met een refreshrate boven 60 Hz zien gebruiken, maar dat komt ook met beperkingen, want de hogere verversingsgraad zal enkel werken als je het paneel in de Full HD-resolutie gebruikt, en dus niet in QHD. Dat heeft mogelijk te maken met de accuduur want zowel een hogere resolutie als een 120 Hz refreshrate hebben een impact op je accu.

Lekken van de telefoon

Je kan in de instellingen kiezen tussen 120 Hz en 60 Hz

Verder leren we dat alle S20-telefoons een smallere 20:9-beeldverhouding krijgen. Het AMOLED-scherm heeft een maximale resolutie van 3200 bij 1440 pixels en een grootte van 6,7 inch. Het scherm is dus kleiner dan het 6,9 inch scherm van de Ultra-versie, maar wel groter dan het 6,3 inch scherm van de S20.

Ultrasonische vingerafdrukscanner

De S10-reeks van Samsung kwam als eerste met een ultrasonische vingerafdrukscanner onder het scherm, maar het werd meteen een van de laatste telefoons die de technologie gebruikte. Samsung had vorig jaar veel problemen met de nauwkeurigheid van de scanner en er gingen geruchten dat de fabrikant wou overstappen naar de meer conventionele optische scanners, maar dat blijkt dus niet te kloppen.

Gelekte afbeeldingen van de vingerafdrukscanner

De S20-reeks krijgt dus opnieuw de ultrasonische scanners, en je leest alles over de werking van zo'n scanner in dit artikel. We weten nog niet of het om een verbeterde variant gaat van de vingerafdrukscanner, maar Qualcomm lanceerde wel een nieuw exemplaar: de 3D Sonic Max Ultrasonic. Die scanner kan twee vingers tegelijk scannen.

12 GB RAM

De telefoon zal in de meeste markten werken met de Qualcomm Snapdragon 865 van Qualcomm, maar we verwachten dat Samsung in Europa opnieuw met de eigen Exynos-processor aan de slag gaat, de Exynos 990. Al bestaat er nog twijfel over of dat ook dit jaar het geval is. De telefoon zal verder worden uitgerust met een genereuze 11 GB aan LPDDR5-werkgeheugen, maar Samsung gaat het mogelijk in de verf zetten als 12 GB aan RAM. Het apparaat heeft 128 GB opslag en naar verwachting gaat het om de snellere UFS 3.0 opslag.

S20 plus Samsung gelekt

Een afbeelding met links de Samsung Galaxy S10 Plus en rechts de vermeende S20 Plus

Daarnaast wordt de S20 geleverd met een paar usb-c-oortjes van AKG, en het is dus de eerste keer dat we een Samsung vlaggenschip zonder de 3,5 mm audio-aansluiting zien. De S20 krijgt ook een 4500 mAh-accu dat met een 25 watt snellader kan worden opgeladen.

Er is nog niets bekend over de prijs van de Samsung Galaxy S20 Plus, maar we weten wel dat we alles over de telefoon zullen weten op 11 februari, want dan houdt Samsung zijn Unpacked-evenement.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk