Samsung Galaxy S20 FE krijgt Android 11 nu in Nederland

Samsung Galaxy S20 FE krijgt Android 11 nu in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung is begonnen met de uitrol van One UI 3 voor de Fan Edition van de Samsung Galaxy S20. Russische eigenaren van het populaire toestel krijgen de update als eerste binnen.

Update 24/12/2020: De S20 FE ontvangt de update vandaag in Nederland. We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Samsung Galaxy S20 FE krijgt Android 11

Samsung is al eerder begonnen met de uitrol van Android 11 voor S20-serie en Note 20-serie en vanaf vandaag volgt de Samsung Galaxy S20 FE. Volgens een tipgever van Androidworld wordt de update momenteel uitgerold in Nederland. Hij heeft als buildnummer G780FXXU1BTL1, en de update installeert de One UI 3.0-software, die gebaseerd is op Android 11, op hun telefoon.

Nieuwe in One UI 3

One UI 3 zorgt volgens Samsung voor nog meer eenvoud. Binnen de interface zijn de functies die je het meest gebruikt – zoals het startscherm, vergrendelscherm, meldingen en Quick Panel – visueel uitgelicht. Nieuwe effecten, zoals dim/blur voor meldingen, moeten ervoor zorgen dat je snel kan focussen en de nieuwe widgets houden het startscherm overzichtelijk.

One UI 3.0, dat gebaseerd is op Android 11, komt tevens met verbeterde zoom op foto’s en betere autofocus en automatische belichting. Daarnaast krijgt de Galerij-app een update zodat je sneller de juiste foto's kunt vinden.

Je kan in One UI 3.0 ook je digitale gewoontes in kaart brengen en eventueel aanpassen. Zo zie je snel hoe je schermtijd zich van week tot week verhoudt en kun je beslissen om je telefoon wat vaker weg te leggen.

Samsung Galaxy S20 FE krijgt Android 11 nu in Nederland

Samsung kondigt zijn nieuwe One UI 3-software aan voor een hele reeks Galaxy-toestellen: “De uitrol begint op de Samsung Galaxy S20, S20 Plus en Galaxy S20 Ultra en de upgrade komt daarna ook beschikbaar op de Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra, Z Fold 2, Z Flip, Galaxy Note 10 en Galaxy Note 10 Plus, Fold en S10-serie. In de eerste helft van 2021 volgt ook de Galaxy A-serie.”

Samsung Galaxy S20 FE Android 11 downloaden

De update is vanaf vandaag te installeren. Normaal krijg je op je telefoon een melding wanneer de update voor je klaar staat maar je kan ook vanuit de instellingen handmatig controleren. Kan je niet wachten op de Over The Air-update dan kan je de update ook handmatig installeren via Samsungs SmartSwitch-tool. Heb jij de update ontvangen? Geef ons een seintje in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S20 FE krijgt Android 11 nu in Nederland

Bedankt voor de tip, Henk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk