'Samsung Galaxy S20 krijgt 8K-video, smart selfies en Pro Video-modus'

'Samsung Galaxy S20 krijgt 8K-video, smart selfies en Pro Video-modus'

Samsung Galaxy S20-cameramodi

Elke telefoon uit de S20-reeks zal kunnen filmen in een monsterlijke 8K-resolutie, dat blijkt uit gelekte camerafuncties van de telefoon die worden gedeeld door XDA Developers. In dit artikel focussen we ons dan ook op de camerafuncties die we verwachten voor Samsung Galaxy S20, de S20 Plus en de S20 Ultra 5G.

Samsung komt als eerste met een telefoon die kan filmen in een resolutie die dubbel zo groot is als 4K, namelijk een 8K-resolutie. Voorlopig ondersteunen slechts een select aantal peperdure televisies die resolutie, maar net als met 4K vandaag verwachten we dat het binnen enkele jaren zo goed als de norm is. De S20-telefoons filmen enkel in een framerate van 30 frames per seconde. In 4K-resolutie zal je kunnen filmen aan maximaal 60 frames per seconde, maar filmen in HDR is nog niet beschikbaar. Er is ook nog niets bekend over de slowmotion-functie.

Samsung Galaxy S11e renders

Een gelekte render van de Samsung Galaxy S20

Smart Selfie Angle

De S20-reeks van Samsung zal kunnen rekenen op dezelfde 10 MP selfiecamera die we kennen van de Note 10-reeks en de lens zal ook in een kleine scherminkeping in het midden te vinden zijn. Toch komt het Zuid-Koreaanse bedrijf met een nieuwe truc, genaamd Smart Selfie Angle.

De telefoon detecteert nu tijdens het nemen van een selfie automatisch hoeveel mensen in beeld zijn en vervolgens past hij de breedte van het beeld aan. De selfiecamera van het apparaat is is feite een groothoekcamera die het beeld kan bijsnijden tot een kleinere hoek als er minder personen tegelijk een selfie maken.

Pixel 3 Group Selfie

De Samsung Galaxy S20 selfiecamera-past het beeld aan afhankelijk van de hoeveelheid mensen

Single Take Photo en Pro-video

Met Single take Photo neemt de S20 meerdere foto's kort na elkaar om je dan de beste plaatjes aan te bevelen. De functie doet sterk denken aan de Top Shot-functie die we kennen sinds de Google Pixel 3. Alleen duurt het proces schijnbaar langer bij Single Take Photo, zodat je ook verschillende camerahoeken kan uitproberen. Je krijgt ook achteraf een filmpje te zien. In onderstaande video van XDA Developers krijgen we te zien hoe het werkt.

Pro Video

Een andere functie die voor camera-hobbyisten en fotografen erg welkom zal zijn, is de Pro Video-functie. De meeste telefoon komen al met een Pro-modus voor fotografie waarmee je de sluitertijd kan aanpassen, de iso-waarden kan veranderen en aan de belichting kan sleutelen. Het lijkt er nu op dat we eindelijk meer instellingen krijgen voor video-opnames.

We zagen eerder al hoe Sony een poging deed om een video-opname-app te introduceren die je meer controle geeft, maar die functionaliteit voelde eerder als een gimmick aan dan een nuttige toevoeging. Er is nog maar weinig bekend over wat we mogen verwachten van de Pro-video functie, omdat de camera-app telkens crashte bij het activeren van de functie op het prototype S20 Plus-model dat de bron van XDA Developers in handen kreeg.

Beelden van de telefoon

De Pro-video-functie van de XPeria 1 werd in een aparte app gestopt

Verbeterde microfoon

We verwachten ook dat Samsung met betere geluidsopnames komt bij de S20, S20 Plus en S20 ultra 5G. In onderstaande gelekte afbeelding van de S20 Plus zien we rechtsonder in de cameramodule een bijzondere microfoon, waar verder nog weinig over geweten is. Wat we wel weten is dat Samsung opnieuw met de 'Zoom-in Mic' komt. Als je met je telefoon op een onderwerp inzoomt, dan gaat ook de geluidsopname zich op dat onderwerp focussen, met een verbeterde microfoon kan dat een krachtige functie worden.

Beelden van de camera-opstelling

Space Zoom

Recent raakte een heleboel informatie bekend over de aankomende S20, S20 Plus en S20 Ultra 5G van Samsung, want in een recent artikel schreven we alles over de verschillende camerasensors van de telefoons. We schreven daar ook meer over Space Zoom, dat is de bijzonder zoomfunctie van de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Daarnaast lekten ook alles over de specificaties van de Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, de krachtigste telefoon uit het drietal.

'Samsung Galaxy S20 krijgt 8K-video, smart selfies en Pro Video-modus'

De S20 en S20 Plus krijgen elk een 5G-variant, terwijl de Ultra-versie standaard 5G ondersteunt

Beschikbaarheid

We weten al een heleboel over de aankomende vlaggenschepen van Samsung, maar voorlopig is niets officieel tot het doek ook daadwerkelijk van de telefoons wordt gelicht. Hoewel de recente geruchten erg geloofwaardig zijn, moeten we de informatie nog steeds voorzichtig behandelen.

De telefoons worden op 11 februari onthuld tijdens een Galaxy Unpacked-evenement, samen met de nieuwe vouwbare telefoon van Samsung. Over prijzen van de S20-reeks is nog niets bekend.

Samsung Galaxy S20 Ultra
6.9 inch - 1440 x 3200 px
128/512 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy S20 Plus 5G
4500 mAh
6.7 inch - 1440 x 3200 px
128 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy S20 4G
4000 mAh
6.2 inch - 1440 x 3200 px
128 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy S20 Ultra
6.9 inch - 1440 x 3200 px
128/512 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy S20 Plus 5G
4500 mAh
6.7 inch - 1440 x 3200 px
128 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy S20 4G
4000 mAh
6.2 inch - 1440 x 3200 px
128 GB
Exynos 990

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy S20

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer