Samsung Galaxy S20-serie ontvangt Android 13 in Nederland

Samsung Galaxy S20-serie ontvangt Android 13 in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 13 komt vanaf nu binnen op de Samsung Galaxy S20, Galaxy S20 Plus en S20 Ultra. Naast de nieuwe Androidversie krijgen de telefoons ook de beveiligingsupdate van oktober.

Wat is One UI 5?

Samsungs One UI 5.0-softwareschil is gebaseerd op Android 13. Deze softwareschil is volgens Samsung zo ontworpen zodat je meer opties hebt om je Galaxy-telefoons te personaliseren. One UI 5 heeft onder andere een nieuwe look en feel voor een soepelere gebruikerservaring. Van duidelijke en eenvoudige pictogrammen tot een gestroomlijnd kleurenschema. Verder zijn de meldingen in One UI 5 intuïtiever gemaakt, waardoor ze in één oogopslag te lezen zijn. De knoppen voor het beantwoorden en weigeren van oproepen zijn duidelijker zichtbaar in een nieuw pop-up call-scherm.

​Naast het uiterlijk van One UI 5 zijn de mogelijkheden voor personalisatie ook een belangrijk onderdeel van in de nieuwe softwareschil. De Video Wallpaper van de Good Lock-app is nu direct beschikbaar op het vergrendelscherm. Met slechts een paar tikken kun je een video bijsnijden om deze op je vergrendelscherm in te stellen. Je kunt het vergrendelscherm ook persoonlijker maken door de achtergrond, de klokstijl en de pop-ups voor meldingen allemaal vanaf één scherm aan te passen.

Gerelateerde artikelen

Android 13 downloaden

De update wordt over-the-air naar de Galaxy S20-serie uitgerold en zodra ze binnen is, zie je een melding in de notificatiebalk. Je kan ook alvast handmatig naar de update zoeken: Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Naast One UI 5 ontvangen de telefoons tevens de beveiligingsupdate van oktober.

De Galaxy S22-serie kreeg van Samsung als eerste Android 13 in Nederland. Daarna volgde de Galaxy S21-serie en de Galaxy A53 was gisteren aan de beurt voor een update. Krijg jij de update binnen op je Galaxy S20?Druk dan snel op updaten en laat het ons weten in de reacties wat je ervan vindt. Heb je een andere Samsungtelefoon en ben je benieuwd of deze ook in aanmerking komt voor Android 13? Dit zijn onze verwachtingen.

Bedankt voor de tip, Leon!

Samsung Galaxy S20-serie ontvangt Android 13 in Nederland

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk