Samsung Galaxy S20-serie ondersteunt nu ook 3D-dieren in Google Zoeken

Samsung Galaxy S20-serie ondersteunt nu ook 3D-dieren in Google Zoeken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wat is Google ARCore?

Google ARCore is een een verzameling tools (SDK) voor ontwikkelaars waarmee ze apps en games met Augmented Reality (AR) kunnen maken. Dankzij ARCore hoeven ontwikkelaars niet voor elke telefoon specifieke zaken aan te passen. Hun apps en games werken meteen op alle telefoons die ondersteuning hebben voor ARCore.

Wat kun je ermee?

ARCore maakt gebruik van de camera op je telefoon. Het legt eigenlijk een extra laag over de werkelijkheid heen. Hierdoor kun je leuke effecten creëren. Een aantal leuke voorbeelden van deze apps vind je hieronder.

> IKEA-app - Met deze app kun je je huis inrichten met IKEA-meubilair want de app laat je 3D-objecten op de werkelijkheid projecteren

> Just a Line - Draw Anywhere, with AR - Met Just a Line kun je 'gewoon een lijn' tekenen over de werkelijkheid.

> ARuler en Google Measure - gebruik je telefoon om metingen uit te voeren

> Nog meer apps

Niewe functies en nieuwe telefoons

Google maakte gisteren bekend dat de nieuwe versie van ARCore de bètafase heeft verlaten. ARCore krijgt onder andere een nauwkeurigere inschatting van diepte en een aantal leuke nieuwe functies. Die kan je hier bekijken. Er zijn ook een aantal nieuwe telefoons toegevoegd aan de lijst die ARCore ondersteunen, waaronder de Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Plus en de Samsung Galaxy S20 Ultra.

Als je een S20 hebt, kun je dus 3D-dieren in de zoekresultaten op je telefoon bekijken. Hoe dat werkt, lees je hier. Je kan nu ook een menselijk skelet of de Apollo 11 in je woonkamer neerzetten. Lees hier, hoe je dat voor elkaar krijgt. Daarnaast kun je natuurlijk apps en games gebruiken die ARCore ondersteunen. Je kan alvast beginnen met de apps in dit artikel.

Benieuwd of jouw telefoon ARCore ondersteunt? Bekijk hier de officiële lijst van ondersteunde telefoons.

Beeld van de nieuwe functies

Links: zonder de nieuwe ARCore-mogelijkheden, rechts: met de nieuwe mogelijkheden

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk