'Samsung Galaxy S20 toont binnenkort 120 Hz in QHD-resolutie'

'Samsung Galaxy S20 toont binnenkort 120 Hz in QHD-resolutie'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S20-scherm

Alle telefoons uit de nieuwe S20-reeks van Samsung kregen een andere schermgrootte, maar de toestellen konden wel allemaal rekenen op dezelfde hoge refreshrate van 120 Hz en de hoge QHD-resolutie. De Samsung Galaxy S20, de grotere S20 Plus en de S20 Ultra zouden binnenkort een update krijgen waarmee ze beide technologieën ook samen kunnen gebruiken.

Een van de kritieken die Samsung kreeg bij zijn nieuwe vlaggenschepen is dat je nooit het volledige potentieel van je scherm kan gebruiken. Je kan de 120 Hz verversingsgraad die voor vlottere animaties zorgt niet activeren als je de hoogste schermresolutie van 3200 bij 1440 pixels gebruikt. De reden daarvoor is dat beide technologieën te veel van je accu vragen.

Samsung Galaxy S20 en S20 Ultra

Update onderweg

Max Weinbach zegt in een tweet dat Samsung werkt aan een manier om de accuprestaties van de toestellen zo te optimaliseren dat 120 Hz en QHD samen kunnen worden gebruikt. Het bedrijf zou nu werken aan een update die binnen één à drie maanden uitgerold wordt. Een tweede geruchtenverspreider, Ice Universe, toont een screenshot waarin de instellingen van de S20 zichtbaar zijn samen met de mogelijkheid om de 120 Hz refreshrate te selecteren als je de hoogste schermresolutie gebruikt.

Kan je de tweet niet zien? Tik dan hier

Daarnaast zal je ook voor een dynamische stand kunnen kiezen die schakelt tussen 60 en 120 Hz voor een betere accuduur. Het lijkt er dus op dat de update er zit aan te komen, maar wanneer we hem precies mogen verwachten, is nog niet duidelijk. Recent kroonde DisplayMate het scherm van de Galaxy S20 Ultra tot beste smartphonescherm.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk