‘Samsung Galaxy S11e verliest zijn audiopoort, krijgt extra camera’

‘Samsung Galaxy S11e verliest zijn audiopoort, krijgt extra camera’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S11e

Begin 2019 introduceerde Samsung voor het eerst een SXXe-model: het ‘kleinste toestel’, in een reeks van drie toestellen. Tenminste, het toestel is klein in vergelijking met zijn broers/zussen. In 2020 zal er wederom een ‘e’-model verschijnen. Ditmaal in de Samsung Galaxy S11-serie, zo blijkt uit renders die zijn uitgelekt via OnLeaks en Pricebaba. Het toestel zou een 6,2 of 6,3-inch scherm bevatten met de gecentreerde inkeping, zoals we eerder hebben gezien op de Samsung Galaxy Note 10. Boven het scherm, vinden we een brede speaker-uitsnede. Tot zover, toont het veel gelijkenissen met de S10e.

Samsung Galaxy S11e renders

Kijken we naar de achterkant dan zien we dat Samsung flink aan de weg heeft gewerkt. Zo is de Galaxy S11e voorzien van drie camera’s, ten opzichte van de twee camera’s op de S10e. Het is nog onbekend om welke cameramodules het gaat: de kans bestaat dat Samsung de 108 MP-camera, die mogelijk op de S11 en S11+ terechtkomt, niet naar de S11e brengt. Naast de drie camera’s achterop, vinden we ook de dual-LED flitser. Intern zou het toestel een Snapdragon 865- of een Exynos-chipset bevatten: voor de Europese markt, kiest Samsung om onbekende redenen meestal voor een Samsung Exynos-chip.

Vingerafdrukscanner

Bij de introductie van de Samsung Galaxy S10-serie was de Galaxy S10e een vreemde eend in de bijt. Het toestel was niet alleen kleiner, kreeg minder camera’s een kleinere batterij: maar het toestel zal ook bekend staan als een van de laatste high-end telefoons met een vingerafdrukscanner die buiten het scherm zit; de scanner was immers in de aan-/uitknop geplaatst. Voor de Galaxy S11e, lijkt dat niet meer het geval te zijn. Er is immers geen speciale aan-/uitknop meer aanwezig. Dat zou er mogelijkerwijs op kunnen wijzen, dat Samsung in de Galaxy S11e een (ultrasone) scanner, die onder het scherm zit, aan zal bieden.

Voor Samsung was de introductie van de S10e in 2019, een duik in het diepe. Vermoedelijk was het een vrij succesvolle duik, nu het Koreaanse fabrikant het in 2020 nog eens gaat proberen. Of het de prijzen van het toestel wederom laag (genoeg) weet te houden, om de juiste doelgroep te trekken is nog onbekend. Neem de geruchten ook nog met een korreltje zout. OnLeaks wist de afgelopen jaren veelvuldig de juiste informatie te lekken. Toch zou het er eenmaal naast kunnen zitten. Vermoedelijk is dit pas de start van het geruchtencircuit, als we de S10-serie als voorbeeld kunnen nemen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk