Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt vijf camera's achter

Gerucht: Samsung Galaxy S11 krijgt vijf camera's achter

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S11

Hoewel nieuwe geruchten over een Samsung Galaxy S10 Lite nog regelmatig komen aankloppen, staat binnenkort de Galaxy S11-reeks voor de deur. Die gaat bestaan uit een Samsung Galaxy S11, een S11e en een S11 Plus, vergelijkbaar met wat Samsung vorig jaar presenteerde. Het is het betrouwbare OneLeaks dat als eerste renders van de telefoon deelt.

De Samsung Galaxy S11 heeft niet langer een scherminkeping in de rechterbovenhoek zoals zijn voorganger, maar het apparaat krijgt een klein cameragat in het midden vergelijkbaar met de Note 10-reeks van Samsung. Wat meteen opvalt is dat de schermranden boven- en onderaan het scherm ook kleiner zijn geworden bij de telefoon.

Vijf camera's

Verder springt natuurlijk de cameramodule op de achterkant in het oog, die een stevige upgrade krijgt in vergelijking met de drie lenzen die de S10 achterop droeg. De S11 krijgt een camera-eiland met vijf lenzen, waarvan we verwachten dat de 108 MP HMX ISOCELL Bright de hoofdcamera is. We zagen die sensor eerder in de Xiaomi Mi Note 10, maar deze S11 zou een verbeterde versie krijgen. Daarnaast krijgt de camera volgens geruchten 5x optische zoom en een groothoekcamera. Het is nog niet duidelijk waar de overige twee lenzen precies voor zullen dienen, maar één ervan zal mogelijk een Time of Flight-camera zijn.

Met zoveel lenzen vraag je je af waarmee een nog krachtigere telefoon als de S11 Plus nog het verschil zal kunnen maken. Volgens OnLeaks krijgt de telefoon standaard 5G aan boord. De kleinste S11-telefoon zou 6,3 inch meten en de grootste telefoon uit de reeks, de Plus-versie, meet dit keer 6,7 inch. Daarmee is hij bijna zo groot als de huidige Note 10 Plus van Samsung.

Wat vinden jullie van deze specificaties? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk