'Samsung Galaxy S11 krijgt verbeterde 108 MP camera en 5x zoom'

'Samsung Galaxy S11 krijgt verbeterde 108 MP camera en 5x zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S11

Nu de S10- en Note-reeks van dit jaar de deur uit zijn wordt er achter de schermen bij Samsung volop gewerkt aan de opvolger van de Samsung Galaxy S10 die vermoedelijk Galaxy S11 zal heten, Bij Androidworld bespreken we wel vaker hoe we uitkijken naar een grote upgrade van de 12 MP camera met variabel diafragma die het bedrijf sinds de Galaxy S9 gebruikt voor al zijn vlaggenschepen, en het lijkt erop dat die er nu zit aan te komen.

Het is de bekende geruchtenverspreider Ice Universe die op Twitter bekend maakt dat Samsung een 108 MP camera zal inzetten voor de Galaxy S11. Het bedrijf kondigde al eerder de ISOCELL Bright HMX-sensor aan die het samen met Xiaomi heeft ontwikkeld. Het gaat om een grote 1:1,33 inch sensor met 108 megapixel die eerder werd gebruikt in de Xiaomi Mi Mix Alpha. Samsung zou momenteel verbeteringen doorvoeren aan de sensor alvorens hij een plaatsje zal krijgen op de achterkant van de Galaxy S11.

Tweet over Galaxy S11

5x optische zoom

Naast een nieuwe hoofdcamera heeft de Zuid-Koreaanse gigant ook een nieuwe telecamera voor ons in petto, namelijk een exemplaar met 5x optische zoom. De huidige S10- en Note 10-reeks is met zijn telecamera beperkt tot 2x optische zoom. Samsung zou zo op gelijke voet kunnen komen met OPPO en Huawei die alvast dergelijke modules hebben in de Reno 10x Zoom en de P30 Pro.

Fotograaf Rob Turk van 'Smartphone-fotografie' besprak eerder al met Androidworld in een podcast de voordelen van Samsungs 108 MP sensor, waarbij hij het belang van de vergrote sensorgrootte onderstreepte. We verwachten de 108 MP sensor ook binnenkort te zien bij de Xiaomi CC9 Pro waar het Chinese bedrijf hem in de eerste telefoon voor consumenten zal gebruiken.

Samsung Galaxy S10 Plus foto's

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk