'Samsung Galaxy S11 krijgt 108 MP camera en 5x optische zoom'

'Samsung Galaxy S11 krijgt 108 MP camera en 5x optische zoom'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S11-camera

Een nieuw gerucht uit Zuid-Korea stelt dat Samsung grote verbeteringen zal introduceren met de camera van zijn Galaxy S11. Het bedrijf wil namelijk zijn 108 MP camera inzetten voor de S11-reeks. We zagen eerder al dat Samsungs ISOCELL Bright HMX, zoals hij heet, werd ingezet bij de Xiaomi Mi Mix Alpha die deze week werd aangekondigd. Dinsdag bleek dat Xiaomi's vlaggenschip een concepttelefoon was, die dus niet op de markt komt. We zouden hem dus voor het eerst zien in een telefoon voor consumenten met de S11-reeks, luidt het gerucht.

Verder blijkt dat Samsung interesse heeft om ook zijn telecamera sterk te verbeteren, want het bedrijf toonde recent op zijn YouTube-kanaal een periscoopcamera die vergelijkbaar is met wat we eerder zagen bij de OPPO Reno 10x Zoom en de Huawei P30 Pro. Lenzen worden daarmee verspreid over zowel de lengte als de breedte van de telefoon, en het licht weerspiegelt op de sensor dankzij een prisma. Volgens het recente gerucht, zou Samsung een telelens met 5x zoom gebruiken naast de 108 MP-hoofdcamera.

Nieuwe ideeën

Samsung presenteert geregeld nieuwe high-end camerasensors, zoals eerder ook een 64 MP exemplaar. Meteen zien we dan geruchten verschijnen waarin wordt beweerd dat de Zuid-Koreaanse gigant de bewuste sensor zal gebruiken in zijn volgende vlaggenschip. Vervolgens stellen we dan vast dat Samsung opnieuw teruggrijpt naar zijn 12 MP-sensor met variabel diafragma, die het in zijn vlaggenschepen gebruikt sinds de Galaxy S9.

Anderzijds lijkt het ons logisch dat Samsung op zoek is naar een sterkere verbetering van zijn camera-opstelling, want we zien dat veel van zijn concurrenten komen aandraven met sterke cameratechnologie die meer tot de verbeelding spreekt.

Wat denk jij? Gaat Samsung aan de slag met een telecamera met 5x optische zoom en daarnaast zijn 108 MP-hoofdcamera? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy S10 Plus foto's

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk