'Het Samsung Galaxy S10-scherm heeft de meest accurate kleurenweergave ooit'

'Het Samsung Galaxy S10-scherm heeft de meest accurate kleurenweergave ooit'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S10 scherm

De analisten van DisplayMate hebben recent het scherm van de Samsung Galaxy S10 tot in de puntjes geanalyseerd en ze stelden daarbij vast dat de S10 het meest accurate scherm heeft dat ze ooit bij een smartphone hebben getest. Opvallend was dat Samsung met de S10 ook een veel grotere sprong voorwaarts heeft gemaakt op het vlak van schermtechnologie dan dat bij de Galaxy S9 het geval was. Met alle punten samen houdt het toestel er een 'A+'-score op na.

Naast de nauwkeurigheid van de kleuren waren de onderzoekers ook erg enthousiast over de helderheid van het paneel die met 6,9 procent verhoogd werd vergeleken met de Galaxy S9 en het presteert ook veel beter in direct zonlicht of lichte omgevingen. Interessant is ook dat het scherm wel helderder is geworden, maar daarnaast tegelijk ook energiezuiniger blijkt te zijn. De Galaxy S10 zette een relatieve energie-efficiëntie van 1,54 watt mee vergeleken met de 1,70 watt van de Galaxy S9.

Samsung Galaxy S10 camera-inkeping wallpaper

Blauw lichten filteren

Als laatste heeft DisplayMate ook veel lof voor de maatregelen die Samsung heeft genomen om het oogcomfort van zijn gebruikers te verbeteren. Samsung stelde dat het de hoeveelheid blauw licht, dat is het licht dat je slaap kan verstoren, heeft verminder met 42 procent. De analisten stellen in hun rapport dat de meeste schermen gemiddeld 12 procent blauw licht weergeven terwijl dat bij de Galaxy S10 slechts 7 procent bedraagt.

Alle Samsung Galaxy S10-telefoons

In het rapport werd helaas niet gesproken over de manier waarop het scherm van de Samsung Galaxy S10 zich verhoudt tot de andere toestellen in de S10-reeks, namelijk de Galaxy S10e en de Galaxy S10 Plus. In dit artikel maakten we al een vergelijking tussen de drie toestellen. Onlangs raakte ook de DxOMark-camerascore voor de Samsung Galaxy S10 bekend, maar die was minder verpletterend.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk