Samsung Galaxy S10 Lite krijgt onverwacht vroege Android 11-update

Samsung Galaxy S10 Lite krijgt onverwacht vroege Android 11-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S10 Lite heeft kennelijk een binnenweg genomen in de race om zijn Android 11-release? De telefoon krijgt een maand eerder dan gepland zijn Android 11-update met de One UI 3.0-schil.

Samsung Galaxy S10 Lite

Van alle telefoons waarvan we verwacht hadden dat dit jaar nog de update naar Android 11 zouden ontvangen, stond de Galaxy S10 Lite zeker niet hoog op onze lijst. De telefoon is de goedkopere variant van Samsung vlaggenschip uit 2019 en hij heeft niet het zelfde updatebeleid als dat van de duurdere vlaggenschepen. Toch weet Sammobile dat de update naar de One Ui 3.0-softwareschil al komt aankloppen.

De Android 11-update heeft G770FXXU3DTL1 als firmwareversienummer en hij komt in één klap met de beveiligingspatch van december 2020. De update is vrij stevig, want hij neemt 2053,34 MB in beslag. Samsung rolt hem in de eerste plaats uit in India en Spanje, maar zoals we gewend zijn van de fabrikant volgen andere markten snel.

Samsung Galaxy S10 Lite krijgt onverwacht vroege Android 11-update

Nieuw in One UI 3.0

One UI 3.0 zorgt volgens Samsung voor nog meer eenvoud. Binnen de interface zijn de functies die je het meest gebruikt – zoals het startscherm, vergrendelscherm, meldingen en Quick Panel – visueel uitgelicht. Nieuwe effecten, zoals dim/blur voor meldingen, moeten ervoor zorgen dat je snel kan focussen en de nieuwe widgets houden het startscherm overzichtelijk. Je kan hier ook meer te weten komen over de belangrijkste functies die deel uitmaken van Android 11.

Met de komst van Android 11 voor de S10 Lite lijkt het er op dat Samsung zijn vlaggenschepen van 2019 in het vizier heeft genomen. Eerder bracht het bedrijf al Android 11 naar alle toestellen uit de S20-reeks - inclusief de Fan Edition - en de Note 20-reeks. De komende dagen of weken zouden we dus meer kunnen horen over de Galaxy S10, s10e of S10 Plus. Je kan in deze planning terugvinden wanneer andere Samsung-telefoons de update krijgen. Heb jij de update al op één van deze telefoons of op S10 Lite ontvangen? Laat het ons dan weten via deze weg.

Samsung Galaxy S10 Lite krijgt onverwacht vroege Android 11-update

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk