'Samsung Galaxy S10 met Android 10 nu al in een video te zien'

'Samsung Galaxy S10 met Android 10 nu al in een video te zien'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

One UI 2.0 gebaseerd op Android 10

Android 10 zal de nieuwe naam zijn voor Android 10 Q. Inderdaad, Google heeft besloten om geen namen van zoetigheden in de Androidversies te verwerken en gaat voor duidelijkheid. Nu, een dag later, duikt er ook al een video op van de Samsung Galaxy S10 Plus met een vroege versie van Samsung’s One UI 2.0 dat gebaseerd is op Android 10. Daar is XDA achter gekomen.

Smartphonefabrikanten krijgen nieuwe Androidversies altijd voordat deze officieel door Google worden aangekondigd. Op deze manier hebben zij de tijd om de nieuwe Androidversies geschikt te maken voor hun telefoons. Samsung is ook al bezig met de ontwikkeling van OneUI 2.0 die gebaseerd is op Android 10 voor zijn telefoons.

Nu heeft een Braziliaanse YouTuber de beschikking gekregen over een een vroege versie van Android 10 en One UI 2.0 voor de een Galaxy S10 Plus en dat deelt hij in een video met de wereld. In de video vergelijkt hij de vroege software met dat van de Galaxy S9.

In de video zijn geen schokkende veranderingen in de nieuwe software te zien. Wel zien we dat de gebarenbediening is uitgebreid en dat er wat details aangepast zijn zoals een andere plek voor de klok en een andere menu-indeling. De nieuwe privacyopties zoals een nieuw systeem voor toestemmingen en Privacy als een apart tabblad in instellingen zijn wel in de nieuwe software te zien.

Andere nieuwe functies zijn in One UI te vinden. Zo is het nieuwe Link to Windows en de ingebouwde Schermrecorder te zien. Dit zijn functies van de Galaxy Note 10 die draait op One UI 1.5 en komen dus ook naar de Galaxy S10-serie.

Beschikbaarheid Android 10 voor de S10

De vroege software in de video is alles behalve af natuurlijk. Samsung kan besluiten een en ander te veranderen voordat het de eerste telefoons met Android 10 uitrust.

Het is ook niet bekend wanneer de Samsung Galaxy S10 de update naar Android 10 krijgt. Als we kijken naar het verleden, dan zal Samsung One UI 2.0 tijdens de Samsung Developer Conference op 29 en 30 oktober officieel aankondigen. Snel daarna zal het bètaprogramma in een aantal regio's van start gaan, maar Nederland mag hier doorgaans niet aan meedoen. Na een week of vier tot zes zal dit programma stoppen en de stabiele versie uitgerold worden. Samsung begon op 24 december met de uitrol van Android Pie voor de Samsung Galaxy S9, ongeveer 5 maanden na de lancering ervan.

Samsung Galaxy S10 met Android 10 en One UI 2.0

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk