Antieke Samsung Galaxy S krijgt Android 7.1 Nougat via Lineage OS 14.1

Antieke Samsung Galaxy S krijgt Android 7.1 Nougat via Lineage OS 14.1

Samsung Galaxy S

De Samsung Galaxy S was het eerste toestel in de Galaxy-reeks van Samsung waar we zeker wel een diepe buiging voor mogen maken. De Galaxy S (I9000) bevat een 4 inch Super AMOLED-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels en wordt aangedreven door een 1 GHz processor. Het werkgeheugen bedraagt 512MB (!) en het opslaggeheugen 8 of 16GB. Dan de camera's, er is keuze tussen een 5 megapixelcamera achter en 0.3 megapixelcamera voor (slechte) selfies. Toen het toestel werd gelanceerd in maart 2010, zagen we het antieke TouchWiz 3.0 tezamen met en Android 2.1 Eclair.

Kun je je het nog voorstellen, 512MB aan werkgeheugen?

Nadat CyanogenMod overging in Lineage OS kwamen al snel testversies van het nieuwe besturingssysteem beschikbaar voor bijvoorbeeld de HTC 10. Daarna maakte het Lineage OS-team bekend dat het ze van start gingen met het aanbieden van officiële builds voor maar liefst tachtig toestellen. Maar dat daar dan ook de Samsung Galaxy S tussen zou zitten, hadden we nooit gedacht. Gelukkig zijn er een aantal XDA-leden geweest die hun vrije tijd hiervoor hebben opgeofferd en Lineage OS 14.1 geschikt hebben gemaakt voor de Samsung Galaxy S.

Mocht je er nog eentje in de la hebben liggen en tijd over hebben, dan kun je in dit bericht op XDA de build downloaden. De maker heeft overigens geen idee of de build überhaupt start, hij heeft niet de moeite genomen om het te testen. Wij zijn benieuwd of één van onze lezers de poging gaat wagen.

Bron: XDA

Lees meer over:
Samsung Galaxy S

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties