'Samsung Galaxy Note 9 is vertraagd door verandering aan het ontwerp'

'Samsung Galaxy Note 9 is vertraagd door verandering aan het ontwerp'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 9

De Note-serie van Samsung is naast de S-serie ontzettend belangrijk voor Samsung. Traditioneel komt dit toestel in het laatste kwartaal op de markt. Dit zou misschien iets vertraagd kunnen worden door een last-minute verandering aan het ontwerp.

Volgens The Bell zou Lee Jae-yong, een van de hoogste bazen bij Samsung Electronics, een winkel bezocht hebben en daar enkele toestellen van de concurrentie bekeken hebben. Hij zou onder de indruk geweest zijn van de toestellen van Xiaomi en Oppo en vooral over de manier waarop ze aanvoelen in de hand. Na zijn bezoek zou Samsung besloten hebben dat het toestel dunner moet worden.

Concept Samsung Galaxy Note 9

Concept van de Samsung Galaxy Note 9

Daarvoor zou het scherm 0,5 mm dunner moeten worden. Deze verandering zou ongeveer twee weken toevoegen aan de productietijd van de Samsung Galaxy Note 9. Dat heeft weer gevolgen voor de datum waarop de toestellen in de winkel zullen liggen.

Het is niet de eerste keer dan Samsung een dunne Samsung Galaxy Note wilde met een dikke accu. Bij de Samsung Galaxy Note 7 liep dat niet goed af, deze moest na een aantal weken van de markt gehaald worden omdat de accu vlam vatte. Samsung was over de limiet gegaan wat betreft het formaat van de accu in relatie tot de behuizing. Daardoor was er onder andere te weinig isolatietape gebruikt en kwamen de verschillende polen tegen elkaar waardoor brand ontstond in het toestel. Zo ver zal men met de Samsung Galaxy Note 9 niet gaan.

Beschikbaarheid

Wanneer het bovenstaande klopt zal het geen gevolgen hebben voor de presentatie van de Samsung Galaxy Note 9. Alleen de levertijd van het toestel zal iets langer zijn vanwege de vertraging in de productie.

Bron: AndroidAuthority, afbeelding via PhoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk