Gerucht: Samsung Galaxy Note 9 krijgt snellere draadloze lader en 4000mAh-accu

Gerucht: Samsung Galaxy Note 9 krijgt snellere draadloze lader en 4000mAh-accu

Frank Holdijk

door Frank Holdijk

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 9

De Samsung Galaxy Note 9 moet eigenlijk wel zo goed als klaar zijn, maar Samsung laat zoals gewoonlijk weinig los over zijn nieuw te lanceren toestellen. We moeten het daarom hebben van geruchten, lekken, renders en keuringsrapporten hebben. Van de laatste is er één opgedoken bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. Het ziet er naar uit dat Galaxy Note 9 een nieuwe draadloze lader tot zijn beschikking gaat krijgen.

Met de Samsung Galaxy S9 werd ook een lader met een nieuw typenummer geïntroduceerd en hier werd de output ook wat verhoogd. Nu lijkt de sprong wat groter te gaan worden. Waar de S9-lader een ingangsspanning heeft van 9 volt en 1,67 Ampère heeft, is dit voor de EP-N6100 opgeschroefd naar 12 volt en 2,1 Ampere. Deze info kwam niet alleen bij de FCC terecht, maar ook bij de Zuid-Afrikaanse RRA (Radio Research Agency). Dit maakt de nieuwe draadloze lader nog weer iets aannemelijker. Het ziet er dus naar uit dat Galaxy Note 9 een stuk sneller opgeladen wordt dan zijn voorganger.

galaxy note 9 lader

Grotere batterij

Hoe snel je een toestel oplaadt heeft natuurlijk ook alles met de capaciteit van de aanwezige accu. In de Note 9 zou deze een stuk groter kunnen worden. Een Chinese twitteraar noemde een capaciteit van 4000mAh. Als dit gerucht klopt, dan is dit een behoorlijke toename in capaciteit. De Galaxy Note 8 beschikt over een accu van met 3300mAh, net als de Samsung Galaxy S9.

De laatste keer dat Samsung zijn accu een grotere capaciteit wilde meegeven, liep het niet erg goed af. De 3500mAh in de Galaxy Note 7 bleek iets te hoog gegrepen. Achteraf werd gesteld dat de lancering te gehaast was voltrokken en dat dit de problemen met de exploderende accu's in hand werkte. We gaan er vanuit dat Samsung ditmaal ruim de tijd heeft genomen om te kijken of het allemaal past.

Bron: GalaxyClub

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk