Samsung Galaxy Note 9: uitrol Android Pie van start

Samsung Galaxy Note 9: uitrol Android Pie van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

One UI met Android Pie

De Samsung Galaxy Note 8 krijgt het stukje pie eerder dan de Note 9? Nee, hoor, de Samsung Galaxy Note 9 is nu al in Duitsland aan de beurt terwijl we er vanuit gingen dat dat pas vanaf 15 januari zou zijn. Het is dus weer Duitsland dat het eerst aan zijn trekken komt maar als we kijken naar de Android Pie-update voor de Galaxy S9 en Galaxy S9+ die op kerstavond in hetzelfde land uitrolde, kunnen wij Nederlanders ook alvast op de updateknop gaan drukken. Diezelfde kerstavond rolde Pie namelijk ook binnen op de Nederlandse en Belgische S9-telefoons.

Samsung rolt nu dus de stabiele versie van Android 9.0 Pie uit naar zijn vlaggenschip. In Duitsland melden gebruikers dat hun toestellen de update OTA ontvangen op de Galaxy Note 9. Ook als je telefoon over Duitse firmware beschikt, krijgen je alvast de update te zien in je notificatiebalk. Anders kan je de update ook manueel zoeken via 'Instellingen', 'Software update'.

Het nieuwe donkere thema en de gesture-navigatie van One UI

Android Pie downloaden

Volgens Sammobile krijgen de mensen die de bètaversie van deze software draaien, nu een kleine download van 95 MB binnen. Dat zou betekenen dat er niet veel verschil zit in de laatste bèta en de uiteindelijke versie. De Note 9-telefoons die nog op de Android Oreo-software draaien, kunnen een groter downloadpakket verwachten. De firmware-versies is N960FXXU2CRLT en je kunt op beschikbaarheid controleren door in de instellingen op 'Software-update' te klikken.

Als kers op de pie ontvangen Note 9-eigenaren ook nog de beveiligingsupdate van januari binnen, die Google nog niet officieel voor zijn Pixel-telefoons heeft uitgebracht.

> Heb jij de update op je Nederlandse of Belgische Note 9 binnengekregen? Laat het ons dan weten via tips@androidworld.nl

One UI

Je kan de nieuwe functies van One UI in combinatie met Android Pie alvast bekijken in onderstaande video. Daarnaast hebben we ook alvast dit album gemaakt waarin je alle screenshots terugvindt van de update voor de Galaxy S9(+). Je ziet onder meer de donkere modus, camera, applade, navigatie en nog veel meer.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk