Samsungs Galaxy Note 8 ontvangt voortaan elk kwartaal één update

Samsungs Galaxy Note 8 ontvangt voortaan elk kwartaal één update

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 8

Samsung stond vroeger, toen het nog werkte met TouchWiz en Samsung Experience UI, bekend als één van de fabrikanten die software-updates niet hoog in het vaandel had staan. Met de komst van One UI lijkt er een frisse wind door de softwareafdeling te zijn geblazen, en ontvangen steeds meer telefoons en tablets voor een langere termijn software-updates. Zo ook de Samsung Galaxy Note 8, een telefoon die inmiddels drie jaar oud is.

Elk kwartaal

Samsung bracht de high-end telefoon in de Note-serie drie jaar geleden op de markt, toen nog met Android 7.1.1. In de jaren die volgde werd het toestel maandelijks voorzien van beveiligingspatches en werd het toestel geüpgraded naar Android 9.0 Pie. Na drie jaar maandelijks updates te hebben ontvangen, heeft Samsung stilletjes aangekondigd dit per direct te wijzigen.

Daarmee volgt de Samsung Galaxy Note 8 hetzelfde lot als de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus, die eerder dit jaar nog werden verschoven van maandelijkse updates naar één update per kwartaal. In die regeling geldt dat het toestel minstens eenmaal per drie maanden één update ontvangt, in de vorm van beveiligingspatches.

Uitzonderlijk beleid

Samsungs updatebeleid betreft een uitzonderingspositie in de markt van high-end telefoons. Hoewel er steeds meer fabrikanten zijn die langere updates aanbieden, stokt dit meestal bij drie jaar. Google biedt, als aanvoerder van team Android met zijn Pixel-telefoons eveneens ‘slechts’ drie jaar updates. Dat Samsung een stapje verder gaat en zijn toestellen vier jaar lang blijft ondersteuning, toont een ommezwaai binnen het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Tot wanneer blijft Samsung de Galaxy Note 8 van updates voorzien? Volgens het updateoverzicht zal in oktober 2021 een einde komen aan de pret. Het is onbekend of er regionale verschillen zijn voor wat betreft de updatetermijn van de Galaxy Note 8. Wat vind jij van de updatetermijn die Samsung voor zijn high-end telefoons aanhoudt? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk