Samsung Galaxy Note 8 ontvangt beveiligingsupdate van april

Samsung Galaxy Note 8 ontvangt beveiligingsupdate van april

Beveiligingsupdate april

Google heeft op 3 april een nieuwe beveiligingsupdate uitgerold naar hun Nexus- en Pixel-toestellen. In deze update zijn weer verschillende lekken in Android aangepakt, die mogelijk een gevaar vormen voor Android. In het Security Bulletin is te zien dat er 312 kwetsbaarheden die Google heeft verholpen. Daarvan heeft het bedrijf 16 aangemerkt als 'kritisch'. De overige kwetsbaarheden zitten in de categorie een hoge tot gemiddelde prioriteit.

Verschillende Androidfabrikanten krijgen deze gegevens van Google om ze vervolgens uit te brengen voor hun eigen smartphones. Samsung heeft dit ook gedaan en brengt hun versie van deze beveiligingsupdate van april nu uit voor de Samsung Galaxy Note 8. Het gaat om firmwareversie N950FXXU3CRD2 die ongeveer 560MB groot is. Onze moderator Patrick krijgt hem nu binnen op zijn unbranded Note 8 evenals Androidworld-lezer Henk.

Google werkt overigens continu aan beveiliging. De maandelijkse veiligheidsupdate is er daar een van. Ze gaan waarschijnlijk de vermelding van de twee beveiligingsupdates in de instellingen los van elkaar trekken. Dit heeft als voordeel dat de gebruiker sneller en beter geïnformeerd wordt over de toestand van hun toestel. Meer daarover lees je in dit artikel.

Downloaden

De beveiligingsupdate van april komt OTA (Over The Air) naar de Note 8. Je hoeft hiervoor niets te doen want je krijgt vanzelf een notificatie binnen met daarop de melding dat de update klaarstaat. Zoals altijd raden we aan de update via een wifi-verbinding te downloaden. Je kunt natuurlijk ook handmatig controleren. Dit kan via Instellingen > Software-update > Updates handmatig downloaden. Is de update dan nog niet beschikbaar? Dan kun je de update ook binnenhalen via Samsung-software op je laptop of pc.

Samsung Galaxy Note 8
3300 mAh
6.3 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Samsung Galaxy Note 8
3300 mAh
6.3 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 8895

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 8

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties