Samsung Galaxy Note 7: 96% van de toestellen is ingeleverd

Samsung Galaxy Note 7: 96% van de toestellen is ingeleverd

Bijna geen Note 7 meer in omloop

Sinds december vorig jaar zou al zo'n 90% van de Samsung Galaxy Note 7-toestellen ingeleverd zijn. Volgens het laatste persbericht van Samsung is nu 96% van de Note 7-apparaten ingeleverd. Als gevolg hiervan hoeven Amerikaanse vliegtuigmaatschappijen hun klanten van te voren niet meer te waarschuwen voor het in het bezit hebben van een Galaxy Note 7. Het United States Department of Transportation, het federale ministerie van de Verenigde Staten dat zich bezighoudt met transport in de Verenigde Staten, heeft dit in een persbericht aangegeven.

Vorig maand nog liep een vlucht vertraging op omdat een WiFi-netwerk met de naam 'Galaxy Note 7_1097' zorgde voor de nodige paniek bij de bemanning. Overigens blijft het wel verboden om een Note 7 mee te nemen het vliegtuig. Alleen de waarschuwing voorafgaand aan het boarden van een vliegtuig zijn nu niet meer verplicht.

Deze maand verwachten we de resultaten van Samsungs onderzoek naar de oorzaak van de 'explosieve' smartphones. Hopelijk kan Samsung dan een punt zetten achter dit fiasco en met de verbeterpunten in het achterhoofd weer vooruit kijken.

Problemen Samsung Galaxy Note 7

2016 was zeker het jaar van de Samsung Galaxy Note 7 en niet in positief opzicht. In oktober heeft Samsung na een eerdere terugroepactie besloten definitief te stoppen met het toestel. De accu's waren namelijk potentieel gevaarlijk en konden te heet worden, waarna deze konden ontvlammen en zelfs ontploffen.

Ingenieursbedrijf Instrumental heeft begin december al de resultaten van hun eigen onderzoek naar het probleem openbaar gemaakt. Volgens dit bedrijf is het niet de accu geweest die het probleem veroorzaakte, maar het ontwerp van de Note 7 zelf. Tijdens normaal gebruik kan de Note 7 uitzetten en de accu onder spanning zetten, maar de ruimte in het toestel waar de accu zit is volgens het bedrijf te krap geweest.

Samsung heeft onder andere met software-updates geprobeerd te voorkomen dat mensen de Note 7 nog gebruiken. Hierbij wordt het opladen beperkt of zelfs helemaal uitgeschakeld. In Nederland en België is het toestel nooit officieel uitgeleverd.

Bron: Samsung, FAA

Samsung Galaxy Note 7
3500 mAh
5.7 inch - 2560x1440 px
64 GB
Samsung Exynos 8890

Meer info

Samsung Galaxy Note 7
3500 mAh
5.7 inch - 2560x1440 px
64 GB
Samsung Exynos 8890

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 7

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties