Samsung Galaxy Note 4 wordt uitgerust met UV-sensor

Samsung Galaxy Note 4 wordt uitgerust met UV-sensor

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note-serie kent inmiddels drie toestellen en de onthulling van de Samsung Galaxy Note 4 zal waarschijnlijk in september gaan plaatsvinden. Het toestel zal beschikken over een S-pen om zo notities mee te kunnen maken, simpel en snel teksten te kunnen selecteren en kopiëren en plakken of makkelijk uitsnedes in plaatjes en foto's te kunnen maken. Het toestel zal de beschikking hebben over high-end hardware. Zo wordt er gesproken over twee varianten voor verschillende markten met een Snapdragon 805 of Exynos 5433-chipset.

Volgens andere geruchten zou het scherm een grootte krijgen van 5,7 inch en een resolutie krijgen van 2560x1440 pixels. Ook wordt er gesproken over een variant met een gebogen AMOLED-scherm en een 16 megapixel-camera. Deze nieuwe beeldchip zou afkomstig zijn van Sony en beschikken over optische beeldstabilisatie. De frontcam zou foto's schieten in een resolutie van 2 megapixels en eerder werd er ook al gesproken over een UV-sensor.

Samsung Note 4 krijgt UV-sensor

UV-sensor

Samsung lijkt de weg van de gezondheid, fitness en health ingeslagen te zijn, onder andere met hun hartslagmeters die we kennen van de Galaxy S5 of bijvoorbeeld Gear Live en natuurlijk de Health-app die op veel apparaten voorgeïnstalleerd staat. Vandaag is er meer informatie over deze UV-sensor verschenen via Sammobile, die als eerste in de Note 4 van Samsung te vinden zal zijn.

De sensor zal gebruikt worden om de UV-straling te meten van de zon en zal gebruikers laten weten welke sterkte deze heeft. Om gebruik te kunnen maken van een juiste meting moeten gebruikers de telefoon in een hoek van 60 graden houden ten opzichte van de zon. De gemeten UV-straling wordt weergegeven in vijf niveaus met gradaties van laag tot extreem en in de S Health-app is af te lezen wat gebruikers moeten doen om minder vatbaar te zijn voor deze slechte UV-straling. In de app zullen er ook allerlei weetjes te lezen zijn, met waarheden en onwaarheden over de zon, UV-straling en beschermingsmiddelen om zonne-aanbidders zo te wijzen op de risico's van zonnen.

Beschikbaarheid

De IFA zal plaatsvinden in Berlijn van 5 tot en met 10 september en het ligt in de lijn der verwachting dat de Note 4 op deze beurs officieel gepresenteerd zal worden, net zoals gebeurde met de Galaxy Note 3 in 2013.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk