'Samsung Galaxy Note 4 wordt 3 september gepresenteerd'

'Samsung Galaxy Note 4 wordt 3 september gepresenteerd'

Maarten Blonk

door Maarten Blonk

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note 4 wordt op 3 september gepresenteerd, vlak voordat de IFA begint, aldus de Korea Times. Het toestel moet ook snel na de presentatie in de winkels liggen, om zo de concurrentie af te troeven. Zo komt Apple met meerdere iPhones, met schermformaten van 4,7 en 5,5 inch aldus de geruchten. Ook zullen we bijvoorbeeld de Sony Xperia Z3 gaan zien en er zullen nog meer nieuwe toestellen worden gepresenteerd.

Specificaties

Volgens Kwon Young-noh, Chief Financial Officier bij Samsung Electro-Mechanics, een onderdeel van de Samsung Group zou het toestel 'veel betere specificaties dan de Samsung Galaxy S5 krijgen'. Geruchten over specs van de Note 4 doen al langer de ronde en er wordt gesproken over twee varianten. De ene variant zou draaien op een Snapdragon 805-chipset van Qualcomm, terwijl de andere variant uitgerust wordt met een Exynos 5433-chipset van Samsung zelf.
Samsung Galaxy Note 3Het scherm krijgt een grootte van 5,7 inch met een resolutie van 2560x1440 pixels en de camera wordt een beeldchip van Sony met een resolutie van 16 megapixels en optische beeldstabilisatie. Ook bevat het toestel een UV-sensor die gebruikt wordt om de UV-straling te meten van de zon en zal gebruikers laten weten welke sterkte deze heeft. Om gebruik te kunnen maken van een juiste meting moeten gebruikers de telefoon in een hoek van 60 graden houden ten opzichte van de zon. De gemeten UV-straling wordt weergegeven in vijf niveaus met gradaties van laag tot extreem en in de S Health-app is af te lezen wat gebruikers moeten doen om minder vatbaar te zijn voor deze slechte UV-straling.

Beschikbaarheid

De IFA wordt gehouden in Berlijn van 5 tot en met 10 september, maar Samsung zal zijn nieuwe Note 4 volgens de geruchten dus daarvoor al presenteren, op woensdag 3 september.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk