Samsung Galaxy Note 20 Ultra hands-on onthult details over camera

Samsung Galaxy Note 20 Ultra hands-on onthult details over camera

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 

De Samsung Galaxy Note 20 en Note 20 Ultra worden op 5 augustus gelanceerd. Ondertussen zijn er al veel details van deze nieuwe telefoons opgedoken. Van de Ultra-variant hebben we inmiddels al echte foto's gezien en Samsung Rusland plaatste zelf per ongeluk beelden van de telefoon in de kleur Mystic Bronze op zijn website. Evan Blass deelde onlangs nog renders van de Note 20 met de wereld.

Nu is er een nieuwe, zij het vrij korte, hands-on video van de Galaxy Note 20 Ultra gelekt. Sammobile heeft deze hands-on ontdekt. De video belicht enkele van de nieuwe camerafuncties die aanwezig zullen zijn op het aankomende vlaggenschip.

Zoals te zien is in de video, is de cameramodule op de Galaxy Note 20 Ultra bijna identiek aan die van de Galaxy S20 Ultra. Samsung heeft het ontwerp wel verbeterd. De camera-app is ook hetzelfde. Bij de eerste opname zie je al snel dat Samsung de 100x Space Zoom heeft bijgesteld naar 50x. Waarschijnlijk naar aanleiding van de minder goede reacties ervan op de S20 Ultra. Je kan 50x Space Zoom gebruiken in stappen van 10x, 20x en 50x. De Galaxy Note 20 Ultra ondersteunt verder 5x optische zoom.

Pro-videomodus

Er zou ook een Pro-videomodus op de Note 20 aanwezig zijn. Hier kun je onder andere de resolutie wijzigen en een histogram bekijken. Een histogram laat zien hoe de verdeling van licht en donker op de foto is. Daarnaast zou je met de telefoon video's kunnen maken in een ultrawide 21: 9-beeldverhouding met een resolutie van maximaal 8K.

Met de Pro-videomodus kunnen je tevens kiezen tussen de verschillende microfoons op het toestel voor audio-opnamen, of externe microfoons die zijn verbonden via Bluetooth of USB.

Dichtbij delen

Het lijkt er ook op dat Googles Dichtbij delen-deelfunctie (Nearby Sharing) in Samsungs One UI 2.5-software zit. Deze software zal ook op de Galaxy Note 20-serie te vinden zijn. Samsung heeft overigens al een soortgelijke deelfunctie in One UI 2.1 geïntroduceerd: Quick Share. Maar met Quick Share kun je alleen bestanden delen tussen Samsung-apparaten. Dichtbij delen werkt binnenkort op alle Androidtelefoons en Chrome OS-tablets.

Zoals aangegeven, zal de Note 20-serie op 5 augustus worden aangekondigd. Daar blijft het trouwens niet bij. Samsung heeft al bekend gemaakt dat er nog vier apparaten op die dag worden gelanceerd. Naar welk product kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
4500 mAh
6.9 inch - 1440 x 3088 px
256/512 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
4500 mAh
6.9 inch - 1440 x 3088 px
256/512 GB
Exynos 990

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 20

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties