'Samsung Galaxy Note 20 Plus: alles over camera gelekt, dit weten we'

'Samsung Galaxy Note 20 Plus: alles over camera gelekt, dit weten we'

Samsung Galaxy Note 20 Plus

De telefoons uit de Samsung Galaxy Note-reeks staan bekend als alleskunners die uitpakken met grote schermen en de S Pen die een plaats krijgt in de behuizing. Vorig jaar pakte de Note 10-reeks ook uit met een meer premium stalen frame in plaats van het standaard aluminium. Toch mag je ook niet vergeten dat deze telefoons komen met een sterke camera-opstelling die veelal gebaseerd is op vernieuwingen die we in de Galaxy S-reeks zien, en volgens nieuwe gelekte informatie van geruchtenverspreider Ice Universe is dat ook dit keer het geval. Al lijkt Samsung met de Note 20-reeks ook een einde te willen maken aan een aantal minder sterke aspecten aan de camera-opstelling van de S20-reeks.

De Note 20 Plus krijgt de 108 MP camera die we eerder zagen bij de Samsung Galaxy S20 Ultra. Het gaat om de Isocell Bright HM1-sensor die gegevens van negen individuele pixels samenbrengt tot één, en zo neemt de telefoon dan foto's van 12 MP met de 108 MP sensor. De telefoon zal ook kunnen filmen in een hogere 8K-resolutie die de meeste betaalbare televisie nog niet ondersteunen.

Beelden van de telefoon

Gelekte renders van de telefoon

Telecamera en laserautofocus

Als we kijken naar de twee andere lenzen dan vinden we een 12 MP groothoekcamera, die weleens dezelfde kan zijn als de sensor die we kennen van de S20-reeks, en een 13 MP periscoopcamera met 5x optische zoom. Samsung neemt dus afscheid van de 48 MP telecamera, en het lijkt erop dat het op die manier liever wat minder details vastlegt en vervolgens inzet op betere prestaties in moeilijke lichtomstandigheden. Bij de Note 20 Plus zal ook de 100x Space Zoom worden vervangen door een 50x zoom-variant. De telefoon krijgt ook geen Time of Flight-(ToF)camera, maar wel een laserautofocus waardoor Samsung ook de focusprestaties van de S20 verbetert. Dat was voorheen een probleem bij de S20 Ultra.

Als laatste stelt Ice Universe dat Samsung de naam Note 20 Plus zou kunnen omruilen voor Note 20 Ultra. Je leest hier meer over de gelekte specificaties van de Note 20-reeks. Wat denk jij van de gelekte informatie? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
4500 mAh
6.9 inch - 1440 x 3088 px
256/512 GB
Exynos 990

Meer info

Samsung Galaxy Note 20 Ultra
4500 mAh
6.9 inch - 1440 x 3088 px
256/512 GB
Exynos 990

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 20

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties